Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Σεπτέμβριος 2022

Γνωρίζετε ότι το Cephalotus follicularis είναι το μοναδικό είδος σε ολόκληρη την οικογένειά του και παρά την πολύ έντονη ομοιότητά του με το Nepenthes, δεν έχει στενούς συγγενείς στο σύμπλεγμα των σαρκοφάγων φυτών;

Κεφαλώτους (Cephalotus follicularis).

Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis

Το Κεφαλώτους (kɛfəˈloʊtəs/κεφαλωτός, Ελληνικά: κεφαλή «κεφάλι», και οὔς/ὠτός «αυτί», για να περιγράψει το κεφάλι των ανθήρων) είναι ένα γένος που περιέχει μόνο ένα είδος, το  Cephalotus follicularis, ένα μικρό σαρκοφάγο φυτό. Είναι το μοναδικό είδος σε ολόκληρη την οικογένειά του (Cephalotaceae) και παρά την πολύ έντονη ομοιότητά του με το Nepenthes, δεν έχει στενούς συγγενείς στο σύμπλεγμα των σαρκοφάγων φυτών.

Το Cephalotus follicularis, το μόνο γνωστό είδος αυτού του γένους, είναι ενδημικό στην άκρη του νοτιοδυτικού τμήματος της Αυστραλίας (κοντά στην πόλη Albany). Οι παγίδες του είναι τροποποιημένα φύλλα (βαθιοί λάκκοι ή χωνάκια), μοιάζουν με στάμνα και δίνουν στο φυτό τις κοινές του ονομασίες, όπως «φυτό στάμνα Albany», «φυτό στάμνα Δυτικής Αυστραλίας», «Αυστραλιανό φυτό στάμνας» ή «φυτό που πιάνει μύγες».

όπου ζει στα περιθώρια υγροτόπων γλυκού νερού, τάφρων και αργών ρεμάτων. Αναπτύσσεται από υπόγεια ριζώματα και τα αειθαλή φύλλα του αγκαλιάζουν το έδαφος. Δεν σχετίζεται με άλλα σαρκοφάγα φυτά στάμνες, αν και έχει κάποια χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά. Έχει τα "κλασικά" φύλλα, τα οποία είναι απλά επίπεδα, καθώς και μερικά από τα φύλλα που έχουν τη μορφή στάμνας και μπορούν να πιάσουν έντομα. Το φυτό παράγει δύο είδη φύλλων. Την άνοιξη παράγει ένα κανονικό φωτοσυνθετικό φύλλο που δεν έχει σχήμα παγίδας. Αυτά διαρκούν μόνο ένα χρόνο και παρέχουν στο φυτό τον αποθηκευμένο άνθρακα μέσω της φωτοσύνθεσης.

Καθώς αυτά τα φύλλα φτάνουν στο μέγιστο της παραγωγής τους, αρχίζουν να εμφανίζονται φύλλα στάμνες. Αν και αυτά μοιάζουν με αυτά των Νεπενθών, είναι προσκολλημένα στα κοτσάνια τους στο πίσω μέρος, ενώ στα Νεπενθή συνδέονται στη βάση. Και είναι γενικά μικρότερα, ως επί το πλείστον περίπου 3 εκ., φτάνοντας το μέγιστο 6 εκ., εκτός από ορισμένες καλλιεργούμενες ποικιλίες. Μόλις ωριμάσουν τα φύλλα, τα καπάκια ανοίγουν και εκθέτουν τη στάμνα γεμάτη με πεπτικό υγρό. Οι νευρώσεις στο εξωτερικό κάθε στάμνας είναι στολισμένες με αδένες από νέκταρ που προσελκύουν έντομα, κυρίως μυρμήγκια, και τα παρασύρουν στην ανοιχτή παγίδα. Τα καπάκια μπορεί να κλείσουν εάν το φυτό αρχίσει να στεγνώνει, προστατεύοντάς το έτσι από την απώλεια τού πεπτικού του υγρού.

Οι στάμνες τού Cephalotus φωλιάζουν η μία κοντά στην άλλη και συνήθως εμφανίζονται ανάμεσα σε βρύα στο επίπεδο του εδάφους. Το φυτό "στάμνα Albany" αναπτύσσεται σε θαμνώδεις περιοχές που είναι υγρές όλο το χρόνο, σε αμμώδη εδάφη που είναι όξινα - ένας βιότοπος μάλλον όπως αυτός πολλών άλλων σαρκοφάγων φυτών.

Το φυτό «στάμνα Albany» ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού, αφού τα περισσότερα άλλα φυτά στην περιοχή όπου φύεται έχουν ανθίσει. Τα άνθη τού
Cephalotus σπάνια συναντώνται σε καλλιεργούμενα φυτά. Τα άνθη του Cephalotus έχουν το μέγεθος του σέπαλου, έξι πέταλα (μάλλον με κουκούλα), έξι στήμονες. Τα έξι καρπόφυλλα βρίσκονται στο κάτω μέρος ενός κοιλώματος που μοιάζει με δίσκο. Αυτά τα χαρακτηριστικά μοιάζουν κάπως με εκείνα της σαξιφράγκας, και από καιρό πιστευόταν ότι ήταν η πιο κοντινή οικογένεια στα Cephalotaceae. Στην πραγματικότητα, τα άνθη του Cephalotus μοιάζουν κάπως με αυτά των σαξιφράγκων. Αλλά τα στοιχεία του DNA αποκάλυψαν τώρα μια ελαφρώς στενότερη σχέση--με το Oxalis και τους συγγενείς του. Αλλά εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρα τη δική του οικογένεια.

Από μπροστά, οι στάμνες του
Cephalotus έχουν τρία φτερά και το μεσαίο έχει ένα αυλάκι ή εγκοπή. Το καπάκι της στάμνας και τα φτερά είναι χνουδωτά. Από το πλάι, οι στάμνες του Cephalotus δείχνουν ότι το καπάκι βρίσκεται σε μικρή απόσταση πάνω από το στόμιο της στάμνας. Το στόμιο της στάμνας είναι σκούρο κόκκινο. Ένα λεπτό τμήμα του φύλλου, στα δεξιά, συνδέει τη στάμνα με το στέλεχος.

Το στόμιο της στάμνας είναι κόκκινο έως μοβ, μια χρωματική γκάμα που είναι προφανώς ελκυστική για τα έντομα. Το στόμιο του φυτού στάμνα Albany έχει λείες ράχες, όπως και το στόμιο στις στάμνες του Nepenthes. Αυτές οι ράχες υποδεικνύουν στο έντομο να κινηθεί προς το εσωτερικό της στάμνας. Οι κορυφογραμμές είναι λείες και το έντομο μπορεί να χάσει την περπατησιά του, γλιστρώντας στη λίμνη υγρών μέσα στη στάμνα.

Από την κορυφή της στάμνας, η μορφή του καπακιού είναι εμφανής. Υπάρχουν ημιδιαφανή μπαλώματα στον πράσινο ιστό. Εάν ένα έντομο βρίσκεται μέσα στη στάμνα και δεν έχει πιαστεί ακόμα στη λίμνη υγρών, μπορεί να πετάξει προς τα πάνω, ανταποκρινόμενο στο φως που βλέπει σε αυτά τα "παράθυρα" σαν να πετούσε προς τον ουρανό... Με λιγοστό φως κάτω από το καπάκι όπως και στην επιφάνειά του, η μορφή των ημιδιαφανών περιοχών, που μοιάζουν με παράθυρο, είναι ξεκάθαρα εμφανής. Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο χαρακτηριστικό μπορεί να βρεθεί σε καπάκια άσχετων φυτών στάμνας της Βόρειας Αμερικής, σε Darlingtonia και σε Sarracenia.

Για να δούμε γιατί η στάμνα του
Cephalotus είναι τόσο καλή παγίδα, ας δούμε ένα τμήμα της στάμνας, ξεκινώντας από την κορυφή. Στην κορυφή, βλέπουμε ένα κομμάτι από το καπάκι. Έπειτα, όχι πολύ πιο κάτω, το κοκκινωπό-μωβ στόμα. Δεν έχει μόνο ολισθηρές επιφάνειες, αλλά έχει και μερικές μικροσκοπικές στραμμένες προς τα κάτω οδοντωτές προεξοχές, που καμπυλώνουν πάνω από τη στάμνα, έτσι ώστε ένα έντομο τείνει να επιστρέφει στη στάμνα αντί να ξεφεύγει από αυτήν. Και μετά, κάτω από αυτό, υπάρχει ένας ακόμη μηχανισμός για να κρατήσει το έντομο μέσα - ένα δεύτερο χείλος. Κάτω από αυτό, το μωβ και υπόλευκο περιτύλιγμα της στάμνας, είναι δύσκολο για το έντομο να σκαρφαλώσει. Ένα έντομο δεν πιάνεται αμέσως στη δεξαμενή με το πεπτικό υγρό. Έχει την τάση να βουίζει στη στάμνα. Θα ξεγελαστεί από τα "παράθυρα" στο καπάκι και πιθανότατα θα αποτύχει να σκαρφαλώσει και θα κουραστεί αρκετά, ώστε τελικά να πέσει μέσα στη δεξαμενή υγρών στο κάτω μέρος της κανάτας.

Τους πιο δροσερούς μήνες του χειμώνα (μέχρι περίπου 5 βαθμούς Κελσίου), τα Cephalotus follicularis έχουν μια φυσική περίοδο λήθαργου περίπου 3-4 μηνών, που προκαλείται από την πτώση της θερμοκρασίας και τα μειωμένα επίπεδα φωτός.
 

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cephalotus
https://botany.org/home/resources/carnivorous-plants-insectivorous-plants/cephalotus-follicularis-the-albany-pitcher-plant.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version