Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Αύγουστος 2022

Γνωρίζετε ότι το Nypa fruticans, κοινώς γνωστό ως φοίνικας Nipa είναι ο μόνος φοίνικας που θεωρείται προσαρμοσμένος στους βιότοπους των μαγκρόβιων;

Νίπα (Nypa fruticans).

Νίπα - Nypa fruticans

Το Nypa fruticans, κοινώς γνωστό ως φοίνικας Nipa (ή απλά nipa) ή φοίνικας μαγκρόβιων, είναι ένα είδος φοίνικα ενδημικό στις ακτογραμμές και στις εκβολές ποταμών του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι ο μόνος φοίνικας που θεωρείται προσαρμοσμένος στους βιότοπους των μαγκρόβιων. Το γένος Nypa και η υποοικογένεια Nypoideae είναι μονοτυπικά taxa επειδή αυτό το είδος είναι το μοναδικό τους μέλος.

Μια μεγάλης αξίας πολύτιμη τροφή και πηγή υλικών για τους ντόπιους, που παρέχει βρώσιμους σπόρους και χυμό καθώς και ένα εξαιρετικό υλικό για αχυροκατασκευές. Καλλιεργείται συχνά σε μικρές φυτείες για την παροχή τροφής και υλικών, ενώ φυτεύεται επίσης ευρέως κατά μήκος βαλτωδών ακτών, συχνά με μαγκρόβια, προκειμένου να προστατεύεται η ακτή από τη διάβρωση.

Το Nypa fruticans είναι ένας μεγάλος, αειθαλής φοίνικας. Σε αντίθεση με τους περισσότερους φοίνικες, ο κορμός του φοίνικα nipa μεγαλώνει κάτω από το έδαφος. Σχηματίζει μια χαλαρή συστάδα ανάπτυξης από ένα πεσμένο ή υπόγειο στέλεχος με διάμετρο έως 45 εκ. Αυτό το στέλεχος διακλαδίζεται κατά διαστήματα για να σχηματίσει μεμονωμένες συστάδες μεγάλων, όρθιων φύλλων που το καθένα μπορεί να έχει μήκος έως και 9 μέτρα. Μόνο τα φύλλα και ο μίσχος των λουλουδιών μεγαλώνουν προς τα πάνω, επάνω από την επιφάνεια.

Τα άνθη είναι μια σφαιροειδής ταξιανθία με θηλυκά λουλούδια στην άκρη και με κόκκινα ή κίτρινα αρσενικά άνθη στα κάτω κλαδιά, που μοιάζουν με ίουλο (ανθήλη). Το λουλούδι παράγει ξυλώδεις ξηρούς καρπούς διατεταγμένους σε ένα σφαιρικό σύμπλεγμα έως 25 εκατοστά σε ένα μόνο μίσχο. Τα ώριμα καρύδια διαχωρίζονται από τη σφαίρα και επιπλέουν μακριά στην παλίρροια, περιστασιακά φυτρώνουν ενώ βρίσκονται ακόμα στο νερό.

Οι φοίνικες Nipa αναπτύσσονται σε μαλακή λάσπη και αργά κινούμενα παλιρροϊκά νερά και νερά ποταμών που φέρνουν θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να βρεθούν τόσο μακριά στην ενδοχώρα όσο η παλίρροια μπορεί να εναποθέσει τα επιπλέοντα καρύδια. Είναι κοινά σε ακτές και ποτάμια που ρέουν στον Ινδικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό, από την Ινδία μέχρι νησιά του Ειρηνικού.

Ο φοίνικας θα επιβιώσει υπό περιστασιακή βραχυπρόθεσμη ξήρανση τού περιβάλλοντός του. Παρά το όνομα "μαγκρόβιος φοίνικας" και την επικράτηση του στις παράκτιες περιοχές, είναι μόνο μέτρια ανεκτικό στο αλάτι και υποφέρει εάν εκτεθεί σε καθαρό θαλασσινό νερό. Προτιμά τα υφάλμυρα νερά των εκβολών.

Θεωρείται ενδημικό στην Κίνα (Hainan), στα νησιά Ryukyu, στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στα νησιά Andaman και Nicobar, στη Μιανμάρ, στην Καμπότζη, στην Ταϊλάνδη, στο Βιετνάμ, στο Βόρνεο, στην Ιάβα, στο Maluku, στη Μαλαισία, στη Σιγκαπούρη, στις Φιλιππίνες, στο Sulawesi, τη Σουμάτρα, το Αρχιπέλαγος Μπίσμαρκ, τη Νέα Γουινέα, τα νησιά του Σολομώντα, τα νησιά Καρολάιν και στην Αυστραλία (Κουίνσλαντ και Βόρεια Επικράτεια). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πολιτογραφηθεί στη Νιγηρία, στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, στα νησιά Μαριάνα, στον Παναμά και στο Τρινιδάδ. Το νησί Iriomote της Ιαπωνίας και το γειτονικό νησί Uchibanari είναι το βορειότερο όριο της κατανομής.

Ο νεαρός μίσχος των λουλουδιών και οι σκληροί σπόροι είναι βρώσιμα και παρέχουν ενυδάτωση. Οι σπόροι συγκομίζονται όταν οι καρποί είναι ανώριμοι, ο σπόρος έχει μια νόστιμη κρεμώδη γεύση. Το λευκό ενδοσπέρμιο των ανώριμων σπόρων είναι γλυκό, μοιάζει με ζελέ και καταναλώνεται ως σνακ. Οι ώριμοι σπόροι τρώγονται μερικές φορές, αλλά είναι πολύ σκληροί.

Στις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία, η ταξιανθία μπορεί να «χτυπηθεί» (με τομή) για να δώσει έναν γλυκό, βρώσιμο χυμό που συλλέγεται για να παραχθεί ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό που ονομάζεται τούμπα, μπαχάλ ή τουάκ. Μια συστάδα φρούτων είναι έτοιμη για χτύπημα όταν τα άγουρα φρούτα είναι στην κορύφωση τής γλυκύτητάς τους. Το σύμπλεγμα κόβεται από το κοτσάνι περίπου έξι ίντσες κάτω, και τρίβεται η λάσπη από το κοτσάνι για να προκληθεί η ροή του χυμού.

Ο χυμός αρχίζει να ρέει αμέσως εάν η ωριμότητα τού καρπού μετρήθηκε σωστά. Ένας σωλήνας από μπαμπού ή ένα μπουκάλι τοποθετείται πάνω από το κομμένο κοτσάνι και ο χυμός συλλέγεται δύο φορές την ημέρα, κόβοντας μια φέτα μισού εκατοστού από το άκρο του κοτσανιού μετά από κάθε συλλογή για να αποφευχθεί το τσίχλωμα της άκρης από το κόμμι. Η ροή του χυμού θα συνεχιστεί για 30 ημέρες ανά μίσχο. Το nipa ανθίζει συνεχώς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας συνεχή παροχή χυμού.

Η τούμπα μπορεί να αποθηκευτεί σε ταπαγιάν (πήλινα στρογγυλά βάζα) για αρκετές εβδομάδες για να παρασκευαστεί ένα είδος ξιδιού γνωστό ως sukang paombong στις Φιλιππίνες και cuka nipah στη Μαλαισία. Το Tuba μπορεί επίσης να αποσταχθεί για να παρασκευαστεί arrack, τοπικά γνωστό ως lambanog στα Φιλιππινέζικα και arak ή arak nipah στα ινδονησιακά. Οι νεαροί βλαστοί είναι επίσης βρώσιμοι. Τα πέταλα των λουλουδιών μπορούν να εγχυθούν για να φτιάξετε ένα αρωματικό τισάνι. Το τυρί Attap (κινεζικά: 亞答子, pinyin: yà dá zǐ) (chee που σημαίνει «σπόρος» σε πολλές κινεζικές διαλέκτους) είναι ένα όνομα για τα ανώριμα φρούτα—γλυκές, ημιδιαφανείς, ζελατινώδεις μπάλες που χρησιμοποιούνται ως συστατικό επιδόρπιου στην Ταϊλάνδη, στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τη Σιγκαπούρη, που αποτελούν υποπροϊόν της διαδικασίας συγκομιδής χυμών.

Στην Ινδονησία, ειδικά στην Ιάβα και το Μπαλί, ο χυμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας παραλλαγής Jaggery που ονομάζεται gula nipah. Στο Sarawak, ονομάζεται gula apong. Στην Ταϊλάνδη, το φύλλο χρησιμοποιείται για επιδόρπιο. Στην Καμπότζη, τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα κέικ (όπως το num katâm), και τα άνθη του χρησιμοποιούνται μερικές φορές για την παρασκευή ζάχαρης, ξιδιού και αλκοόλ.

Διάφορα μέρη του φοίνικα nipa αποτελούν πηγή παραδοσιακών φαρμάκων (π.χ. χυμός από νεαρούς βλαστούς χρησιμοποιείται κατά του έρπητα, στάχτη από καμένο υλικό nipa κατά του πονόδοντου και του πονοκεφάλου). Το φυτό (το μέρος δεν διευκρινίζεται) χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τα τσιμπήματα της σαρανταποδαρούσας και ως θεραπεία για τα έλκη.

Τα φύλλα είναι εξαιρετικό υλικό για αχυρένιες κατασκευές και καλαθοποιία. Μπορούν επίσης να υφανθούν σε τοίχους. Όταν χρησιμοποιούνται ως αχυροσκεπή, τα φυλλαράκια αφαιρούνται από τη ράχη και πλάθονται σε ένα χοντρό κρόσσι (ταγόν) σε ένα καλάμι. Αφού στεγνώσει καλά, το καλάμι στερεώνεται στο πλαίσιο της οροφής με πρόσδεση φύλλων πάνδανου που χωρίζονται στη μέση και στερούνται την άκαμπτη καρίνα τους. Δύο άντρες εργάζονται κάθε φορά σε κάθε καλάμι, ξεκινώντας από τις μαρκίζες και φτάνοντας προς την κορυφογραμμή, η οποία καλύπτεται με ένα είδος πλεκτής ψάθας που ασφαλίζεται στη θέση του με καρφίτσες που περνούν κάτω από το κοντάρι της κορυφογραμμής και προεξέχουν σε κάθε πλευρά. Τα φύλλα θεωρούνται πολύ ανώτερα και πιο ανθεκτικά από τα άχυρα καρύδας (Cocos nucifera).

Επειδή οι μεγάλοι μίσχοι είναι πλευστοί (επιπλέουν) χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κολυμβητών στη Βιρμανία. Στα νησιά Roti και Savu, ο χυμός φοίνικα nipa δίνεται σε χοίρους κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Αυτό λέγεται ότι δίνει μια γλυκιά γεύση στο κρέας. Τα νεαρά φύλλα χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα του καπνού για το κάπνισμα. Στην Καμπότζη, αυτή η παλάμη ονομάζεται cha:k. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την κάλυψη στέγης. Η αχυροσκεπή με τα φύλλα εμφανίζεται σε πολλά μέρη στην Παπούα Νέα Γουινέα. Σε ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές, η ράχη χρησιμοποιείται για τοίχους σε σπίτια και τα φυλλάρια για στολίδια. Οι επιδερμίδες των φύλλων χρησιμοποιούνται ως τσιγαρόχαρτα.
 

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nypa_fruticans
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Nypa+fruticans

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version