Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Δεκέμβριος 2023

Γνωρίζετε ότι το όνομα longan σημαίνει «μάτι του δράκου» στα καντονέζικα και το φυτό ονομάζεται έτσι επειδή μοιάζει με βολβό του ματιού όταν ο καρπός του ξεφλουδίζεται;

 

Λονγκάν (Dimocarpus longan). Φύλλα και καρποί.

Λονγκάν - Dimocarpus longan

Το Dimocarpus longan, κοινώς γνωστό ως Λονγκάν (longan) και μάτι του δράκου, είναι ένα τροπικό είδος δέντρου που παράγει βρώσιμους καρπούς. Είναι ένα από τα πιο γνωστά τροπικά μέλη της οικογένειας των σαπωνόμουρων Sapindaceae, στην οποία ανήκουν επίσης το λίτσι και το rambutan. Ο καρπός του longan είναι παρόμοιος με αυτόν του λίτσι, αλλά λιγότερο αρωματικός στη γεύση. Είναι ενδημικό στην τροπική Ασία και την Κίνα.

Το Dimocarpus longan είναι ένα όμορφο, όρθιο, ταχέως αναπτυσσόμενο, αειθαλές δέντρο με πολύκλαδο στέμμα.

Ανάλογα με το κλίμα και τον τύπο του εδάφους, το δέντρο μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 30 μέτρα, αλλά συνήθως έχει ύψος 9–12 μέτρα και το στέμμα είναι στρογγυλό. Ο κορμός έχει πάχος 0,8 μέτρα με φελλό φλοιό. Τα κλαδιά είναι μακριά και παχιά, που συνήθως γέρνουν. Ο θόλος των φύλλών μπορεί να έχει διάμετρο 1 μέτρο, μερικές φορές με στηρίγματα.

Τα φύλλα είναι επιμήκη και με αμβλύ άκρο, συνήθως 10-20 εκ μήκος και 5 εκ πλάτος. Τα φύλλα είναι πτεροειδή σύνθετα και εναλλάξ. Υπάρχουν 6 έως 9 ζεύγη φυλλαριών ανά φύλλο και η επάνω επιφάνεια είναι κυματιστή με σκούρο, γυαλιστερό-πράσινο χρώμα.

Το δέντρο longan παράγει ανοιχτοκίτρινες ταξιανθίες στο τέλος των κλαδιών. Η ταξιανθία ονομάζεται συνήθως ανθήλη και έχει μήκος 10–46 εκ και είναι ευρέως διακλαδισμένη. Τα μικρά άνθη έχουν 5 έως 6 σέπαλα και πέταλα που είναι καστανοκίτρινα. Το λουλούδι έχει δίλοβο ύπερο και 8 στήμονες. Υπάρχουν τρεις τύποι λουλουδιών, κατανεμημένοι σε όλη την ανθήλη, στήμονες (λειτουργικά αρσενικό), ύπερο (λειτουργικά θηλυκό) και ερμαφρόδιτα άνθη. Η ανθοφορία εμφανίζεται ως εξέλιξη.

Οι καρποί είναι κυκλικοί, πλάτος περίπου 2,5 εκ. και κρέμονται σε συστάδες. Η φλούδα είναι μαύρη, λεπτή και δερματώδης με μικροσκοπικές τρίχες. Η σάρκα είναι ημιδιαφανής και ο σπόρος είναι μεγάλος και μαύρος με κυκλική λευκή κηλίδα στη βάση. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση του ματιού. Η σάρκα έχει μια μοσχομυριστή, γλυκιά γεύση, η οποία μπορεί να συγκριθεί με τη γεύση του φρούτου λίτσι.

Το όνομα longan (από το καντονέζικο lùhng-ngáahn σημαίνει κυριολεκτικά «μάτι του δράκου»), ονομάζεται έτσι επειδή μοιάζει με βολβό του ματιού όταν ο καρπός του ξεφλουδίζεται (ο μαύρος σπόρος φαίνεται μέσα από την ημιδιαφανή σάρκα σαν κόρη και ίριδα). Ο σπόρος είναι μικρός, στρογγυλός και σκληρός και έχει χρώμα σαν σμάλτο, λακαρισμένο μαύρο.

Ένας  μύθος λέει ότι o καρπός πήρε το όνομά του από έναν γενναίο άνδρα ονόματι Longan, ο οποίος νίκησε έναν δράκο που τρομοκρατούσε μια παράκτια πόλη της νότιας Κίνας κάθε Αύγουστο.

Ο πλήρως ώριμος, φρεσκοκομμένος καρπός έχει ένα κέλυφος που μοιάζει με φλοιό, λεπτό και σφιχτό, καθιστώντας το φρούτο εύκολο να ξεφλουδιστεί, πιέζοντας τον πολτό έξω όπως «σκάει» ένας ηλιόσπορος. Όταν το κέλυφος έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε υγρασία και είναι πιο τρυφερό, ο καρπός ξεφλουδίζεται λιγότερο εύκολα. Η τρυφερότητα τού κελύφους ποικίλλει λόγω της πρόωρης συγκομιδής, της ποικιλίας, των καιρικών συνθηκών ή των συνθηκών αποθήκευσης.

Το longan πιστεύεται ότι προέρχεται από την οροσειρά μεταξύ της Μιανμάρ και της νότιας Κίνας. Άλλες αναφερόμενες προελεύσεις περιλαμβάνουν την Ινδονησία, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Άνω Μιανμάρ, τη βόρεια Ταϊλάνδη, την Καμπούτσια (κοινώς γνωστή ως Καμπότζη), το βόρειο Βιετνάμ και τη Νέα Γουινέα.

Η παλαιότερη καταγραφή τής ύπαρξής του ανάγεται στη δυναστεία των Χαν το 200 π.Χ. Ο αυτοκράτορας είχε ζητήσει να φυτευτούν δέντρα λίτσι και λόγκαν στους κήπους του παλατιού του στο Σαανσί, αλλά τα φυτά απέτυχαν. Τετρακόσια χρόνια αργότερα, τα δέντρα longan άκμασαν σε άλλα μέρη της Κίνας όπως το Fujian και το Guangdong, όπου η παραγωγή longan έγινε σύντομα βιομηχανία.

Αργότερα, λόγω της μετανάστευσης και της αυξανόμενης ζήτησης για νοσταλγικά τρόφιμα, το δέντρο longan εισήχθη επίσημα στην Αυστραλία στα μέσα του 1800, στην Ταϊλάνδη στα τέλη του 1800 και στη Χαβάη και τη Φλόριντα το 1900. Οι ζεστές, αμμώδεις συνθήκες επέτρεψαν την εύκολη ανάπτυξη των δέντρων longan. Αυτό το άλμα ξεκίνησε τη βιομηχανία longan σε αυτές τις τοποθεσίες.

Παρά τη μακρά επιτυχία του στην Κίνα, το longan θεωρείται ένα σχετικά νέο φρούτο στον κόσμο. Έχει αναγνωριστεί εκτός Κίνας τα τελευταία μόνο 250 χρόνια. Η πρώτη ευρωπαϊκή αναγνώριση τού φρούτου καταγράφηκε από τον Joao de Loureiro, έναν Πορτογάλο Ιησουίτη βοτανολόγο, το 1790. Η πρώτη εγγραφή βρίσκεται στη συλλογή έργων του, Flora Cochinchinensis.

Επί του παρόντος, οι καλλιέργειες longan καλλιεργούνται στη νότια Κίνα, την Ταϊβάν, τη βόρεια Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Μαυρίκιο. Καλλιεργείται επίσης στο Μπαγκλαντές.

Ο καρπός εκτιμάται ιδιαίτερα στην Ανατολή, ιδιαίτερα στην Κίνα, τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο. Συχνά πωλείται στις τοπικές αγορές και μερικές φορές εξάγεται επίσης. Το δέντρο καλλιεργείται συχνά σε τροπικές, υποτροπικές και θερμές εύκρατες περιοχές χωρίς παγετό για τον βρώσιμο καρπό του.


Ο καρπός είναι γλυκός, ζουμερός και χυμώδης σε ανώτερες γεωργικές ποικιλίες. Η βλεννώδης σάρκα είναι υπόλευκη, ημιδιαφανής και κάπως γλυκιά, αν και όχι τόσο αρωματική όσο το σχετικό λίτσι (Litchi chinensis).  Ο σπόρος και η φλούδα δεν καταναλώνονται. Εκτός από το ότι τρώγονται ωμά όπως άλλα φρούτα, τα φρούτα longan χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε ασιατικές σούπες, σνακ, επιδόρπια και γλυκόξινα τρόφιμα, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, και μερικές φορές διατηρημένα και κονσερβοποιημένα σε σιρόπι. Η γεύση είναι διαφορετική από τα λίτσι. Ενώ το longan έχει μια πιο ξηρή γλυκύτητα παρόμοια με τους χουρμάδες, τα λίτσι είναι συχνά ακατάστατα ζουμερά με μια πιο τροπική, ξινή γλυκύτητα που μοιάζει με σταφύλι.

Τα Longans καταναλώνονται πολύ φρέσκα, με ευκολία, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα φρούτα βελτιώνονται με το μαγείρεμα. Στην Κίνα, η πλειοψηφία τους είναι σε κονσέρβα σε σιρόπι ή αποξηραμένα. Για το στέγνωμα, οι καρποί θερμαίνονται πρώτα για να συρρικνωθεί η σάρκα και να διευκολυνθεί το ξεφλούδισμα του φλοιού. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι σπόροι και η σάρκα στεγνώνει σε αργή φωτιά. Το αποξηραμένο προϊόν είναι μαύρο, δερματώδες με καπνιστή γεύση και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή αφεψήματος ως αναψυκτικό.

Στην κινεζική τροφοθεραπεία και τη βοτανοθεραπεία, πιστεύεται ότι έχει επίδραση στη χαλάρωση.

Η σάρκα τού καρπού χορηγείται ως στομαχικό, αντιπυρετό και σκωληκοκτόνο, και θεωρείται ως αντίδοτο για δηλητήριο. Ένα αφέψημα τής αποξηραμένης σάρκας λαμβάνεται ως τονωτικό και για θεραπεία της αϋπνία και της νευρασθενικής νεύρωσης.

Τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Βιετνάμ, το «μάτι» του σπόρου longan πιέζεται πάνω σε ένα δάγκωμα φιδιού με την πεποίθηση ότι θα απορροφήσει το δηλητήριο.

Τα φύλλα και τα άνθη πωλούνται σε κινεζικές αγορές βοτάνων αλλά δεν αποτελούν μέρος της αρχαίας παραδοσιακής ιατρικής. Τα φύλλα περιέχουν κερκετίνη και κερσιτρίνη.

Οι σπόροι χορηγούνται για την εξουδετέρωση της έντονης εφίδρωσης και ο κονιοποιημένος πυρήνας, ο οποίος περιέχει σαπωνίνη, τανίνη και λίπος, χρησιμεύει ως στυπτικό.

Οι σπόροι, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε σαπωνίνη, χρησιμοποιούνται σαν σαπουνόμουρα (Sapindus saponaria L.) για το λούσιμο των μαλλιών.

Οι σπόροι και η φλούδα καίγονται ως καύσιμο.
 

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Longan
https://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Dimocarpus+longan

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version