Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Σεπτέμβριος 2018

Γνωρίζετε ότι το φυτό Ακι (Blighia sapida) είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικας, αν και δεν είναι ενδημικό της Τζαμάικα αλλά εισήχθη στο νησί από τη Δυτική Αφρική;

Aκι ( Blighia sapida).

Ακι - Blighia sapida

Το Aκι (άκι - Ackee) (Blighia sapida), γνωστό επίσης ως achee και μήλο ackee ή ayee είναι καρπός, μέλος των Σαπινδοειδών (οικογένεια soapberry), όπως το λίτσι και το longan. Είναι ενδημικό στην τροπική Δυτική Αφρική, στις περιοχές των Καμερούν, Γκαμπόν, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάμπια, Γκάνα, Γουινέα, Γουινέα Μπισσάου, Μάλι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σιέρρα Λεόνε και Τόγκο. Στη Γιορούμπα είναι γνωστό ως isin.

Το επιστημονικό όνομα δόθηκε προς τιμά του Captain William Bligh, ο οποίος μετέφερε καρπούς από την Τζαμάικα στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Kew της Αγγλίας το 1793, όπου μελετήθηκαν από σχετικούς επιστήμονες. Το αγγλικό κοινό όνομα προέρχεται από τη Δυτική Αφρική Akan akye fufo.

Ο καρπός εισήχθη στη Τζαμάικα από τη Δυτική Αφρική πριν από το 1778. Από τότε έχει γίνει σημαντικό χαρακτηριστικό στις διάφορες κουζίνες της Καραϊβικής, ενώ καλλιεργείται και σε άλλες τροπικές και υποτροπικές περιοχές, σε όλο τον κόσμο.

Με ευνοϊκές συνθήκες, το δέντρο μπορεί να φτάσει μέχρι και 25 μ. σε ύψος, αν και το συνηθέστερο ύψος του είναι 10 έως 15 μ. (30 έως 50 πόδια), με ευθύ, τραχύ κορμό που στηρίζει ένα πυκνόφυλλο στρογγυλεμένο στέμμα. Ο φλοιός είναι λείος και έχει ανοιχτό γκρι χρώμα.

Τα φύλλα είναι μεγάλα και σύνθετα, αποτελούμενα από γυαλιστερά πράσινα οβάλ φυλλάρια, καθένα μήκους 12 έως 20 εκατοστών και διατεταγμένα ανά ζεύγη κατά μήκος. Ένα τυπικό φύλλο αποτελείται από τρία έως πέντε ζεύγη φυλλαρίων και η πυκνή τους διάταξη προσφέρει παχύ ίσκιο. Παραμένουν στο δέντρο όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα λουλούδια είναι μικρά και όχι αξιόλογα, σε κρεμ χρώμα, είτε αμφιφυλόφιλα είτε αρσενικά και συγκραιτούνται σε διακλαδισμένες συστάδες που εμφανίζονται στα άκρα των κλαδιών, αν και μερικές καλύπτονται από τα φύλλα. Οι ταξιανθίες είναι αρωματικές, μήκους μέχρι 20 εκατοστών.  Κάθε λουλούδι έχει πέντε άσπρο- πρασινωπά πέταλα. Σε εποχιακά ξηρές περιοχές ανθίζουν κατά την έναρξη της εποχής των βροχών, αλλά σε περιοχές όπου η ξηρή περίοδος είναι μικρή ή όπου επικρατούν υγρές συνθήκες ανθίζουν και σβήνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Μετά τα λουλούδια εμφανίζονται οι καρποί με σχήμα καμπάνας και χρώμα ανοιχτό πράσινο, που γίνεται λαμπερό κόκκινο όταν ωριμάσουν. Ο καρπός έχει ένα παχύ ινώδες κέλυφος που διασπάται στη βάση όταν είναι πλήρως ώριμο, χωρίζοντάς το σε τρία τμήματα, κάθε ένα από τα οποία προστατεύει ένα μαλακό, ανοιχτό κίτρινο ή κρεμώδες υμένα με ένα γυαλιστερό μαύρο σπόρο. Οι καρποί συνήθως ζυγίζουν 100-200 γραμμάρια.

Υπάρχουν δύο επώνυμες ποικιλίες καλλιέργειας, η «Butter» με μαλακή, έντονα κίτρινη αρίλλα (υμένα) και η «Cheese» με κάπως πιο σφιχτή, κρεμ χρώματος αρίλλα. Όλα τα μέρη του φρούτου είναι δηλητηριώδη, όμως τα αρίλλα τρώγονται σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στην Τζαμάικα, όπου έχουν υιοθετηθεί ως εθνικά φρούτα.

Αν και είναι ενδημικό στη Δυτική Αφρική, η χρήση του ackee στη διατροφή είναι ιδιαίτερα εμφανής στην κουζίνα της Τζαμάικα. Το Ackee είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικας, ενώ το ackee και το saltfish είναι το εθνικό πιάτο. Μια ντόπια εταιρεία κάνει ακόμη και κρασί ackee.

Το Ackee έφτασε πρώτα στην Τζαμάικα και αργότερα στην Αϊτή, την Κούβα, τα Μπαρμπάντος και αλλού. Στη συνέχεια εισήχθη στη Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι λοβοί του Ackee πρέπει να παραμείνουν και να ωριμάσουν στο δέντρο πριν συλλεχτούν. Πριν από το μαγείρεμα, οι σπόροι καθαρίζονται από τη μεμβράνη και πλένονται. Στη συνέχεια βράζονται για περίπου 5 λεπτά και το νερό πετιεται. 

Μετά την αφαίρεση και το πέταμα των σπόρων, οι αρίλλες καθαρίζονται προσεκτικά, κρατώντας μόνο τη μαλακή κίτρινη ή κρεμ χρώματος σάρκα που στη συνέχεια σιγοβράζει, συνήθως σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Στο τέλος της διαδικασίας σιγοβράσματος, το νερό στραγγίζεται και πετιέται για προφύλαξη. Τα αποστραγγιζόμενα και μαλακωμένα αρίλλια στη συνέχεια σοτάρονται και αρταίνονται συνήθως με μαύρο πιπέρι, βότανα και μπαχαρικά. Στη Τζαμάικα, προστίθενται νιφάδες ψαριών που διατηρούνται με αλάτι για να δημιουργήσουν το πιο εκλεπτυσμένο πιάτο της χώρας, "Ackee and Saltfish". Όταν μαγειρεύονται έχουν μια μαλακή, βουτυρώδη υφή σαν αβοκάντο και μια ευχάριστη, ελαφρώς σαν καρυδιού γεύση.

Τα ψημένα αρίλλια περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών Α, Β1 (Θειαμίνη), Β2 (Ριβοφλαβίνη), Β3 (Νιασίνη) και Γ (Ασκορβικό οξύ), καθώς και υψηλά επίπεδα Ολεϊκού οξέος, λιπαρού οξέος Ωμέγα-9 που βοηθά στη διατήρηση της χοληστερόλης στο αίμα σε υγιή επίπεδα.

Οι αποξηραμένοι σπόροι, τα φρούτα, ο φλοιός και τα φύλλα χρησιμοποιούνται ιατρικώς.

Τα μη ώριμα ή μη βρώσιμα τμήματα του καρπού περιέχουν τις τοξίνες υπογλυκίνη Α και υπογλυκίνη Β. Η υπογλυκίνη Α απαντάται τόσο στους σπόρους όσο και στα άρυλα, ενώ η υπογλυκίνη Β βρίσκεται μόνο στους σπόρους. Αυτά τα δύο μόρια μετατρέπονται στο σώμα σε μεθυλενο-κυκλοπροπυλο-οξικό οξύ (MCPA). Η υπογλυκίνη Α και η MCPA είναι και τα δύο τοξικά. Η MCPA και η υπογλυκίνη Α αναστέλλουν διάφορα ένζυμα που εμπλέκονται στη διάσπαση των ενώσεων acyl CoA, συχνά δεσμευόμενα μη αναστρέψιμα σε συνένζυμα Α, καρνιτίνη και καρνιτίνη ακυλοτρανσφεράσες Ι και ΙΙ, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά τους και κατά συνέπεια αναστέλλοντας την βήτα οξείδωση των λιπαρών οξέων. Η οξείδωση βήτα παρέχει κανονικά στον οργανισμό τα ΑΤΡ, NADH και ακετύλιο CoA, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συμπλήρωση της ενέργειας που παράγεται από τη γλυκόλυση. Επομένως, τα αποθέματα γλυκόζης εξαντλούνται οδηγώντας σε υπογλυκαιμία. Κλινικά, αυτή η κατάσταση ονομάζεται τζαμαϊκανή νόσος έμετου. Αυτές οι επιδράσεις εμφανίζονται μόνο όταν καταναλώνονται οι άγριοι καρποί.

Τα δέντρα Ackee παράγουν ξύλο μεσαίου βάρους, που κυμαίνεται από 600 έως 650 κιλά ανά κυβικό μέτρο, και φημίζονται για καλή φυσική αντοχή στη σήψη, στη φθορά και στα έντομα που τρυπούν το ξύλο, αν και αυτό δεν έχει ερευνηθεί αρκετά. Το εγκάρδιο τμήμα είναι ανοιχτόχρωμο από χρυσό έως πορτοκαλί-καφέ.

Τα κούτσουρα από τους κορμούς, όταν είναι διαθέσιμα, πριονίζονται σε σανίδες κυρίως για την κατασκευή επίπλων ή σε δοκούς για τραβέρσες. Ωστόσο, τα δένδρα συνήθως δεν κόβονται σε περιοχές όπου τα φρούτα τρώγονται και έχουν οικονομική σημασία. Τα κλαδιά κόβονται για καυσόξυλα και για την παραγωγή ξυλάνθρακα.

Οι μέλισσες έχουν παρατηρηθεί με έντονη δραστηριότητα στα λουλούδια, αλλά η σημασία του δέντρου για την παραγωγή μελιού είναι άγνωστη.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ackee
https://www.iplantz.com/plant/221/blighia-sapida/

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version