Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάιος 2016

Γνωρίζετε ότι το Marimo είναι μια μοναδική μορφή άλγης, όπου τα φύκια αναπτύσσονται σχηματίζοντας μεγάλες πράσινες μπάλες, με βελούδινη όψη;

Μαρίμο (Aegagropila linnaei)

Μαρίμο - Aegagropila linnaei

Το Aegagropila linnaei, γνωστό ως Μαρίμο (Marimo) δηλαδή "μπάλα από φύκια" στα ιαπωνικά, κλαδοφόρα μπάλα, μπάλα της λίμνης, Μοσίμο και στα αγγλικά μπάλα μος, είναι ένα είδος νηματοειδής πράσινης άλγης (Chlorophyta) της οικογένειας Cladophoraceae που βρίσκεται κυρίως σε λίμνες, στο βόρειο ημισφαίριο. Το Marimo είναι μια σπάνια μορφή ανάπτυξης αυτού του είδους, όπου τα φύκια αναπτύσσονται σχηματίζοντας μεγάλες πράσινες μπάλες, με βελούδινη όψη. Αποικίες τέτοιων σφαιρών βρέθηκαν να σχηματίζονται μόνο στην Ισλανδία, τη Σκωτία, την Ιαπωνία, την Εσθονία και το 2014 στην Αυστραλία.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1820 από τον Anton E. Sauter στη λίμνη Zell της Αυστρίας. Το γένος Aegagropila ιδρύθηκε από τον Friedrich T. Kutzing (1843) με το είδος A. linnaei ως τον βασικό τύπο σχηματισμού σφαιρικών συναθροίσεων, ενώ αργότερα, όλα τα είδη Aegagropila μεταφέρθηκαν στην υποκατηγορία Aegagropila του γένους Cladophora, από τον ίδιο συγγραφέα (Kutzing 1849). Στη συνέχεια, το A. linnaei φιλοξενήθηκε στο γένος Cladophora στα Cladophorales και μετονομάστηκε σε Cladophora aegagropila (L.) Rabenhorst και σε Cladophora sauteri (Nees ex Kutz.) Kutz. Από το 2002, και έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τού DNA του, επαναφέρεται το αρχικό του όνομα Aegagropila linnaei. Η παρουσία της χιτίνης στα κυτταρικά τοιχώματά του, το καθιστά διακριτό από το γένος Cladophora.

Το φυτό ονομάστηκε "marimo" από την Ιαπωνίδα βοτανολόγο Tatsuhiko Kawakami, το 1898 (Meiji 31). Το Mari είναι μια ελαστική μπάλα παιχνίδι και το Mo είναι ένας γενικός όρος για τα φυτά που αναπτύσσονται στο νερό. Τα τοπικά ονόματα στην Αϊνού είναι torasampe (δαιμόνο της λίμνης) και tokarip (τροχός της λίμνης). Μερικές φορές πωλούνται σε ενυδρεία με την επωνυμία "ιαπωνικά βρύα μπάλες", αν και δεν έχουν σχέση με βρύα. Στην Ισλανδία, οι μπάλες λίμνης Myvatn, αποκαλούνται από τους τοπικούς αλιείς kuluskitur (kula = μπάλα, skitur = απορρίμματα), επειδή στη λίμνη όλα τα χόρτα καλύπτονται με "λούνι" και μπλέκονται στα δίχτυα τους. Η γενική ονομασία "Aegagropila" (Αιγαγρόπιλα) είναι ελληνική και σημαίνει «τρίχα κατσίκας".

Αλλά πώς, αυτό το είδος του φυκιού παίρνει τη μορφή μπάλας; Η απάντηση δεν είναι μυστικό, αν και είναι αρκετά ιδιάζουσα. Κατ' αρχάς, η μορφή μπάλας αυτού του φυκιού δεν είναι ο μόνος τρόπος που μεγαλώνει. Υπάρχουν τρεις μορφές ανάπτυξης. Η πρώτη είναι επιλιθική (αυξάνεται στα βράχια) και βρίσκεται συνήθως στη σκιερή πλευρά των βράχων. Μια άλλη μορφή ανάπτυξης ζει ως ελεύθερα κινούμενες ίνες, σχηματίζοντας μικρές ασύνδετες τούφες από ίνες, που συχνά μοιάζουν με χαλί στο λασπώδη πυθμένα της λίμνης. Και η τρίτη μορφή ανάπτυξης, που είναι η πραγματική μπάλα λίμνης, όπου τα φύκια σχηματίζουν αρκετά μεγάλες μπάλες από πυκνές ίνες φυκιών, που εκτείνονται ακτινωτά, ξεκινώντας από το κέντρο και δεν έχουν κανενός είδους πυρήνα. Όταν αποκόπτονται κάποια κομμάτια και πλέουν ελεύθερα, η παλιρροιακή ενέργεια τα μετακινεί και τα περιστρέφει απαλά. Καθώς μεγαλώνουν και κινούνται, γίνονται μπερδεμένα, παίρνοντας τελικά αυτό το σφαιρικό σχήμα. Το τελικό σχήμα και η επιβίωση της άλγης (φυκιού) με αυτήν την μορφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από την παλιρροϊκή κίνηση. Όλα τα μέρη της σφαίρας φωτοσυνθέτουν ενεργά και αν κάποιο μέρος της δεν εκτίθεται στο φως, τότε τα σκιασμένα τμήματα πεθαίνουν και η μπάλα δεν υφίσταται πλέον. Ευτυχώς, το φύκι αναπαράγεται σαν φυτό κι έτσι τα σπασμένα μέρη του μπορούν ακόμα να συνεχίσουν να ζουν.

Η ύπαρξη των αποικιών Marimo, στη λίμνη Ακάν της νήσου Χοκάιντο στην Ιαπωνία και στη λίμνη Myvatn στην Ισλανδία, εξαρτάται από την προσαρμογή των ειδών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σε συνδυασμό με τη δυναμική αλληλεπίδραση του ανέμου που προκαλείται από τα ρεύματα, από τις διακυμάνσεις του φωτισμού, τη μορφολογία της λίμνης, το υπόστρωμα του πυθμένα και την ιζηματοποίηση. Ο ρυθμός αύξησης των Marimo είναι περίπου 5 χιλιοστά ανά έτος. Στη λίμνη Ακάν μεγαλώνουν αρκετά και φτάνουν μέχρι τα 20-30 εκατοστά. Στην περιοχή Myvatn, της Ισλανδίας, υπάρχουν πυκνές αποικίες marimo που αναπτύσσονται περίπου 12 εκατοστά σε διάμετρο και αποτελούν σαφή οριοθετημένα "μπαλώματα", στον πάτο της λίμνης, σε βάθος που κυμαίνεται από 2 έως 2,5 μέτρα. Αυτές οι αποικίες ανακαλύφθηκαν το 1978, αλλά μέχρι σήμερα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά σε μέγεθός. Το στρογγυλό σχήμα του marimo διατηρείται με την ήπια δράση των κυμάτων, που τα γυρίζει περιστασιακά. Οι μπάλες είναι πράσινες σε όλη την επιφάνειά τους, και αυτό εγγυάται τη δυνατότητα να φωτοσυνθέτουν, άσχετα από το ποια πλευρά τους είναι γυρισμένη προς τα πάνω. Στο εσωτερικό, η μπάλα είναι επίσης πράσινη και γεμάτη με αδρανείς χλωροπλάστες που συμμετέχουν ενεργά σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως όταν η μπάλα διαχωριστεί ή σπάσει σε κομμάτια. Η δράση των κυμάτων είναι επίσης σημαντική, για τον καθαρισμό τους από κατάλοιπα και σκουπίδια. Δεδομένου ότι ορισμένες αποικίες έχουν δύο ή ακόμα και τρεις στρώσεις από μπάλες marimo, η δράση των κυμάτων είναι απαραίτητη για να τις μετακινεί, έτσι ώστε να φτάνει το φως σε κάθε μπάλα. Το σφαιρικό σχήμα έχει χαμηλή αναλογία εμβαδού επιφανείας προς όγκο, σε σύγκριση με ένα φύλλο, το οποίο περιορίζει τη φωτοσύνθεση και κατά συνέπεια περιορίζει το μέγιστο μέγεθος των σφαιρών marimo.

Δυστυχώς, οι μπάλες marimo δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στην άγρια φύση. Όπως είδαμε και με τόσα άλλα είδη, η ανθρώπινη επίδραση έχει το τίμημά της και στο Aegagropila linnaei. Ο ευτροφισμός, η αποψίλωση και η εξάπλωση του ανθρώπου σε κοιλάδες και λεκάνες απορροής που τροφοδοτούν αυτές τις λίμνες είναι βασικές αιτίες που προκαλούν δυσάρεστες αλλαγές, ωθώντας αυτά τα κάποτε καθαρά νερά να γίνουν αρκετά σκοτεινά. Καθώς η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, η άλγη δεν είναι ικανή πλέον να φωτοσυνθέσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να διατηρήσει τον πληθυσμό της. Η όξινη βροχή είναι επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα. Οι μπάλες Marimo έχουν την τάση να αναπτύσσονται σε ασβεστολιθικές λίμνες. Επομένως, όσο πιο όξινα γίνονται τα νερά, τόσο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Τέλος, ένα ακόμα θέμα που αντιμετωπίζουν οι μπάλες marimo είναι ή δημοτικότητά τους. Σε ορισμένες περιοχές, η συλλογή των Marimo για εμπορική εκμετάλλευση και προώθηση σε ενυδρεία ξεπερνά τα επίπεδα βιωσιμότητάς του. Μία πηγή υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των σφαιρών marimo προς πώληση σε καταστήματα ενυδρείων προέρχονται από την Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληθυσμοί βρίσκονται υπό σοβαρή πίεση.

Η ραγδαία μείωση του πληθυσμού των σφαιρών στη λίμνη Myvatn έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά για άγνωστο λόγο ορισμένες από τις κύριες αποικίες έχουν εξαφανιστεί ολοσχερώς τα τελευταία χρόνια. Στη λίμνη Ακάν συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρησής τους. Στην προσπάθεια αυτή συγκαταλέγεται και το ετήσιο φεστιβάλ marimo, διάρκειας τριών ημερών, όπου παίζουν σημαντικό ρόλο οι Αϊνού, οι ιθαγενείς της Χοκάιντο. Λόγω της ιδιαίτερης και ελκυστικής εμφάνισής τους, οι μπάλες της λίμνης χρησιμεύουν επίσης ως ένα μέσο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μπορούν να φέρουν κάποια ομοιότητα με τη Γη όπως είναι πράσινες και στρογγυλές και εξαιτίας της ανάγκης τους να περιστρέφονται προκειμένου να δεχτούν φως σε όλες τις πλευρές. Στην Ιαπωνία, το marimo είναι προστατευόμενο είδος ήδη από το 1920, και ορίζεται ως φυσικός θησαυρός. Μικρές μπάλες που πωλούνται ως σουβενίρ είναι πλασμένες με το χέρι από ελεύθερα-πλέοντα νήματα. Στην Ισλανδία, δόθηκε στο marimo καθεστώς προστατευόμενου είδους, το 2006. Τόσο στη λίμνη Myvatn όσο και στη λίμνη Ακάν προστατεύεται, στην πρώτη ως αποθεματικό της φύσης, στη δεύτερη ως εθνικό πάρκο. Η Ολλανδία επίσης έχει αφυπνιστεί για την εξασθένιση τού είδους αυτού. Μέχρι να μπορέσουν να γίνουν περισσότερα, το καλύτερο είναι να αγοράζονται μόνο καλλιεργούμενα σε φυτώριο  marimo. Ο σχηματισμός αυτών των σφαιρών γίνεται σε τεχνητό περιβάλλον. Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει είδος που να είναι ασφαλές από την ανεύθυνη φύση του σύγχρονου ανθρώπου.

Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το Marimo, έχει γίνει ένα δημοφιλές «κατοικίδιο» για τους ιδιοκτήτες ενυδρείου. Προκειμένου να διαφυλαχθεί το φυσικό Marimo, καλλιεργούνται και πωλούνται τα τεχνητά Marimo. Αν και μια μπάλα από άλγη δεν μπορεί να φαίνεται και τόσο συναρπαστική ιδέα για κατοικίδιο, υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι για τους οποίους το Marimo είναι τόσο δημοφιλές. Απαιτεί σχεδόν μηδενική φροντίδα ή προσοχή για να αναπτυχθεί, και μπορεί να ζήσει χωρίς το φως του ήλιου, σε οποιοδήποτε τύπο ενυδρείου. Επίσης, το Marimo παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον να το παρακολουθείς καθώς επιπλέει πάνω κάτω, ανάλογα με τις αλλαγές στο περιβάλλον και την ποσότητα του φωτός που λαμβάνει. Η κίνηση αυτή προκαλεί πραγματικά μπέρδεμα σε πολλούς ανθρώπους, ώστε να θεωρούν το Marimo ως έναν είδος υδρόβιου ζώου.

Τα τεχνητά Marimos μπορούν να ζήσουν σε νερό που φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου. Εφόσον το νερό αλλάζεται σε εβδομαδιαία βάση τα Marimo θα ζήσουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η μορφή των φυκιών δεν απαιτεί το φυσικό φως του ήλιου και μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος φωτός, στο οποίο έχει πρόσβαση. Με το σωστό περιβάλλον ένα Marimo μπορεί να ζήσει έως και 100 χρόνια.

Η συνειδητοποίηση της μοναδικής φύσης του marimo δεν έχει περάσει απαρατήρητη και στην υπόλοιπη ιαπωνική κουλτούρα. Ένα ευρέως διαδεδομένο στην αγορά παιχνίδι, γνωστό ως Marimokkori, παίρνει το ανθρωπόμορφο σχήμα της άλγης marimo, ως ένα μέρος του σχεδιασμού του.

Επίσης σημαντικό είναι ότι το Marimo αντιπροσωπεύει την αγάπη, σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία. Υπάρχει ένας μύθος που περιβάλλει το Marimo και τη σύνδεσή του με την κόρη ενός φυλάρχου αυτής τής χώρας. Σύμφωνα με την ιστορία, η κοπέλα έτρεξε και έφυγε μακριά μαζί με τον εραστή της, όταν ο πατέρας της δεν ενέκρινε τη σχέση τους. Η αγάπη τους ήταν τόσο ισχυρή, που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, το πνεύμα τους γέννησε το Marimo και εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σε αυτό μέχρι σήμερα. Λόγω αυτής της ιστορίας, το Marimo είναι γνωστό ως "φυτό της αγάπης" και λέγεται ότι η άλγη μπορεί να αναγνωρίσει την αληθινή αγάπη. Στην πράξη, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δώσουν ένα Marimo στο αγαπημένο τους πρόσωπο, ελπίζοντας να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marimo
http://www.indefenseofplants.com/blog/2015/1/22/mysterious-marimo
http://www.mossball.com/content/feng-shui-marimo-balls.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version