Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Δεκέμβριος 2015

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το μύθο, η καλλιέργεια του καφέ από τον άνθρωπο άρχισε μετά τη χρήση του από τις κατσίκες της Αιθιοπίας;

Καφέα - Καφεόδεντρο (Coffea arabica). Άνθη και καρποί

Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica

Η Καφέα - Καφεόδεντρο (Coffea) είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών, μέλος της οικογένειας Rubiaceae. Οι σπόροι ονομάζονται κόκκοι καφέ και χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του καφέ. Πρόκειται για θάμνους ή μικρά δένδρα, που προέρχονται από τροπικές περιοχές της Ασίας και της νότιας Αφρικής. Ο καφές κατατάσσεται ως ένα από τα πιο πολύτιμα και ευρέως διακινούμενα προϊόντα καλλιέργειας στον κόσμο και αποτελεί σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική και την Αφρική.

Συνολικά, στη φύση υπάρχουν 125 είδη καφέας, τα οποία απαντώνται στην Αφρική, στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, (Μαδαγασκάρη, Κομόρες και Mascarenes), στη νότια Ασία, στη νοτιοανατολική Ασία και στην Αυστραλία. Πολλά είδη Coffea μπορούν να καλλιεργηθούν για τους σπόρους τους. Ο καφές Arabica (Coffea arabica) και ο καφές Robusta (Coffea canephora) είναι τα κύρια είδη ροφήματος, με ένα μικρό ποσοστό του καφέ Liberica (Coffea LIBERICA), που καλλιεργούνται για εμπορικούς σκοπούς. Η Coffea arabica κατέχει το 75-80 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, ενώ η Coffea canephora κατέχει περίπου το 20 τοις εκατό. Άλλα είδη στην ανατολική Αφρική και τη Μαδαγασκάρη χρησιμοποιούνται μερικές φορές τοπικά για την παρασκευή καφέ, σε πολύ μικρή κλίμακα.

Η Coffea arabica είναι αυτοφυές φυτό στην βορειοανατολική Τροπική Αφρική (νότια Αιθιοπία και νότιο Σουδάν (οροπέδιο Boma), στις ορεινές περιοχές της Υεμένης και πιθανόν στην ανατολική Τροπική Αφρική (Κένυα, Mt Marsabit). Και είναι επίσης εγκλιματισμένο σε πολλές τροπικές περιοχές. Η Coffea arabica αναπτύσσεται σε υψόμετρο από 950 έως 1.950 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσα. Είναι επίσης γνωστή ως "coffee shrub of Arabia", "mountain coffee" ή "arabica coffee". Η C. arabica πιστεύεται ότι είναι το πρώτο είδος καφέ που καλλιεργήθηκε.

Τα άγρια φυτά φτάνουν στα 9 με 12 μέτρα ύψος και έχουν ένα ανοικτό σύστημα διακλάδωσης. Στις φυτείες συνήθως κλαδεύονται ώστε να πάρουν τη μορφή ενός μικρού θάμνου ( 2-8 μ. ύψος). Τα φύλλα είναι αντίθετα, απλά ελλειπτικά-ωοειδή προς επιμήκη, με 6-12 εκατοστά μήκος και 4-8 εκατοστά πλάτος και γυαλιστερό σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη είναι λευκά, με 10-15 χιλιοστά διάμετρο και μεγαλώνουν σε ομάδες μασχαλιαία. Είναι ερμαφρόδιτα και με γλυκό άρωμα, σχηματίζουν λευκή στεφάνη και είναι σωληνοειδή με 5 λοβούς συνήθως. Οι καρποί είναι δρύπες με10-15 χιλιοστά διάμετρο, είναι συνήθως κόκκινοι, αλλά μερικές φορές κίτρινοι ή μοβ στην ωρίμανση. Το εξωτερικό στρώμα είναι μαλακό, βρώσιμο με γλυκιά γεύση και περιέχουν δύο ή μερικές φορές ένα "σπόρο" (οι σπόροι του καφέ) - στην πραγματικότητα ένας σπόρος εγκλεισμένος σε ένα σκληρό, σχεδόν τραγανό εξωτερικό περίβλημα που σχηματίζουν μαζί μια δομή γνωστή ως "πυρήνας". Αυτό το εξωτερικό στρώμα απομακρύνεται με την άλεση. Ο ίδιος ο σπόρος έχει απαλό φαιοκίτρινο ή καστανό χρώμα (που γίνεται σκούρο καφέ μόνο μετά το ψήσιμο) και έχει μια χαρακτηριστική εγκοπή στην εσωτερική του επιφάνεια, η οποία συστρέφεται στο εσωτερικό του σπόρου.

Η C. arabica θέλει περίπου επτά χρόνια για να ωριμάσει πλήρως, και το κάνει καλύτερα όταν η βροχόπτωση φτάνει τα 1,0-1,5 μέτρα, ομοιόμορφα κατανεμημένη στη διάρκεια του έτους. Συνήθως καλλιεργείται σε υψόμετρο μεταξύ 1.300 και 1.500 μέτρων, αλλά στις φυτείες καλλιεργείται από το χαμηλότερο επίπεδο (στο ύψος της θάλασσας) μέχρι και τα 2.800 μ. υψόμετρο.

Το φυτό αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι στον παγετό, με ιδανικότερη μέση θερμοκρασία μεταξύ 15° και 24° C. Οι εμπορικές ποικιλίες ψηλώνουν κυρίως μέχρι τα 5 μ. περίπου, και συχνά κλαδεύονται χαμηλά ως τα 2 μ. για να διευκολύνεται η συγκομιδή. Σε αντίθεση με την Coffea canephora, η Coffea arabica προτιμά να καλλιεργηθεί σε ημισκιερές τοποθεσίες.

Δύο με τέσσερα έτη μετά τη φύτευση, η C. arabica παράγει μικρά, λευκά, πολύ αρωματικά λουλούδια. Το γλυκό άρωμά τους μοιάζει με τη γλυκιά μυρωδιά του γιασεμιού. Τα λουλούδια ανθίζουν τις ηλιόλουστες ημέρες, ενώ το περισσότερο φως έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο αριθμό καρπών. Αυτό όμως, μπορεί να είναι και κατάρα, καθώς τα φυτά τείνουν να παράγουν πάρα πολλούς καρπούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατώτερης ποιότητας συγκομιδή και σε χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και σε ζημιά στα επόμενα χρόνια, αφού το φυτό ευνοεί την ωρίμανση των καρπών σε βάρος της δικής του υγείας.

Στις προσεγμένες φυτείες, η υπεράνθιση εμποδίζεται με κλάδεμα του δέντρου. Τα λουλούδια διαρκούν μόνο λίγες ημέρες, αφήνοντας πίσω μόνο τα παχιά, σκούρο πράσινα φύλλα. Στη συνέχεια αρχίζουν να εμφανίζονται οι καρποί, που αρχικά είναι σκουροπράσινοι, όπως το φύλλωμα. Κατά την ωρίμανση έχουν πρώτα κίτρινο χρώμα, στη συνέχεια απαλό κόκκινο και τελικά σκουραίνουν σε ένα γυαλιστερό βαθύ κόκκινο. Σε αυτό το σημείο είναι που ονομάζονται “cherry” και είναι έτοιμοι για συλλογή.

Ο καρπός είναι επιμήκης, με μήκος περίπου 1 εκατοστό. Η πρώιμη όπως και η όψιμη συγκομιδή του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατώτερη ποιότητα του καφέ, και γι' αυτό πολλοί μαζεύουν με το χέρι. Έτσι είναι σε θέση να επιλέξουν τον κατάλληλο καρπό στην κατάλληλη στιγμή, αφού δεν ωριμάζουν όλοι μαζί. Άλλες φορές τινάζουν το δέντρο πάνω σε ψάθες, πράγμα που σημαίνει ότι συλλέγονται μαζί οι ώριμοι και οι άγουροι καρποί.

Η πρώτη εξημέρωση του καφέ Arabica στην Αιθιοπία είναι ασαφής, αλλά η καλλιέργεια στην Υεμένη είναι τεκμηριωμένη με βιβλιογραφία, από τον 12ο αιώνα. Σύμφωνα με το μύθο, η καλλιέργεια του καφέ από τον άνθρωπο άρχισε μετά τη χρήση του από τις κατσίκες της Αιθιοπίας, ένας γιδοβοσκός παρατήρησε ότι οι κατσίκες του γίνονταν ασυνήθιστα ζωηρές και παιχνιδιάρες αφού έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του δέντρου του καφέ. Οι άνθρωποι δοκίμασαν του κόκκους του καφέ και συμπέραναν ότι θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για τους κρατούν ξύπνιους κατά τη διάρκεια νυχτερινών θρησκευτικών τελετών. Σε ορισμένες περιοχές στην Αιθιοπία, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πίνουν ένα τσάι με βότανα που γίνεται από τα φύλλα του δέντρου του καφέ.

Η πρώτη γραπτή μαρτυρία του καφέ προέρχεται από Άραβες μελετητές και γίνεται για τους ψημένους κόκκους καφέ, οι οποίοι, όπως έγραψαν, ήταν χρήσιμοι για την παράταση των ωρών εργασίας τους. Η αραβική καινοτομία, στην Υεμένη, της παρασκευής ενός ροφήματος από τους ψημένους φασόλια, εξαπλώθηκε πρώτα μεταξύ των Αιγυπτίων και των Τούρκων, και αργότερα βρήκε το δρόμο της σε όλο τον κόσμο. Άλλοι μελετητές πιστεύουν ότι το φυτό του καφέ εισήχθη στην Υεμένη από την Αβησσυνία και βασίζονται σε μια παράδοση της Υεμένης όπου τόσο ο καφές όσο και το qat (catha edulis) αποίκησαν στο "Udein" ("τα δύο κλαδιά") στην Υεμένη των προ-ισλαμικών χρόνων. 

Ο καφές έγινε ένα δημοφιλές ρόφημα στην Ευρώπη από τον 17ο αιώνα και μετά. Εισήχθη από φυτείες που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά από την ολλανδική Dutch in Ceylon στην Κεϋλάνη (τώρα Σρι Λάνκα), στην Ιάβα, και αργότερα από φυτείες στη Βραζιλία και τις δυτικές Ινδίες που ιδρύθηκαν το 18ο αιώνα. Ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου καφέ Arabica παράγεται στη Λατινική Αμερική.

Οι διεγερτικές επιδράσεις του καφέ οφείλονται στο αλκαλοειδές καφεΐνη, που περιέχεται στους σπόρους σε μεγάλο βαθμό. Επίσης χρησιμοποιείται ένα πόσιμο υγρό από καφέ για τον αρωματισμό τροφίμων και ειδών ζαχαροπλαστικής. Οι κόκκοι του καφέ είναι επίσης μια εμπορική πηγή καφεΐνης, ένα υποπροϊόν για τη λήψης του ντε-καφεϊνε δηλαδή του καφέ χωρίς καφεΐνη. Η καφεΐνη προστίθεται σε αναψυκτικά και σε φάρμακα ως διεγερτικό και διουρητικό. Ο καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές είναι ένα συστατικό των παραδοσιακών φαρμάκων στη νοτιοανατολική Ασία, για να ανακουφίσει τον πόνο στο στομάχι και τη διάρροια, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, και ως διουρητικό. Σε ορισμένες χώρες, τα φύλλα του καφέ χρησιμοποιούνται για να κάνουν ένα ζεστό ρόφημα, όπως το τσάι.

Το ξύλο του καφεόδεντρου, από τον κεντρικό κορμό, χρησιμοποιείται σε τοπικό επίπεδο στον τομέα των κατασκευών. Ο Ντέιβιντ Λίβινγκστον, εξερευνητής του 19ου αιώνα και ιεραπόστολος, ανέφερε ότι είδε τα δέντρα του καφέ να χρησιμοποιείται για να γίνουν καλύβες, στα ταξίδια του στη νότιο Αφρική. Τα δέντρα αναπτύσσονται ευθεία, είναι πυκνά, γερά και μερικώς ανθεκτικά σε τερμίτες. Το ξύλο χρησιμοποιείται επίσης για έπιπλα και για καυσόξυλα.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Coffea
https://en.wikipedia.org/wiki/Coffea_arabica
http://www.kew.org/science-conservation/plants-fungi/
coffea-arabica-arabica-coffee

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version