Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Αύγουστος 2011

Γνωρίζετε ότι η Welwitschia πιστεύεται πως είναι κατάλοιπο της Ιουράσιας περιόδου έτσι το φυτό αυτό έχει κερδίσει το όνομα "ζωντανό απολίθωμα";

Βελβίτσχια ( Welwitschia mirabilis) - Αρσενικό φυτό 

Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis

Η Βελβίτσχια (Welwitschia) είναι ένα μονοτυπικό γένος γυμνόσπερμου φυτού, που αποτελείται αποκλειστικά από την πολύ ξεχωριστή  Welwitschia mirabilis. Είναι το μόνο γένος της οικογένειας Welwitschiaceae και της τάξης Welwitschiales, στην υποδιαίρεση Gnetophyta. Το φυτό, που θεωρείται ένα ζωντανό απολίθωμα, πήρε το όνομά του από τον Αυστριακό βοτανολόγο, Friedrich Welwitsch που το ανακάλυψε το 1859. Η γεωγραφική κατανομή του φυτού  Welwitschia mirabilis οριοθετείται στην έρημο Namib, εντός της Ναμίμπια και της Αγκόλα.

Είναι άσχημο και αποκρουστικό, ενώ μοιάζει με κάτι που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα και ξεβράστηκε στην παραλία. Είναι φανταστικό και εκκεντρικό. Είναι επίσης εξαιρετικά σπάνιο και απίστευτα μοναδικό. Η  Welwitschia mirabilis είναι ένα λουλούδι - αυτό είναι το σωστό, ένα λουλούδι - που βρίσκεται μόνο στην έρημο Namib μέσα στην Ναμίμπια και την Αγκόλα. Ωστόσο, δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στη Ναμίμπια, καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι τα ξεθάβουν και τα μαζεύουν. Τα ναρκοπέδια όμως στην Αγκόλα τους προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια από τους συλλέκτες. Στην πραγματικότητα, η  Welwitschia είναι το εθνικό λουλούδι της Αγκόλα. Τα φυτά σπάνια βρίσκονται μακριά από την ακτή και η κατανομή τους συμπίπτει με την ύπαρξη της ομίχλης. Παρά το γεγονός ότι το φυτό δεν κινδυνεύει, θεωρείται προστατευόμενο είδος από το νόμο. Η  Welwitschia θεωρείται ζωντανό απολίθωμα, πιστεύεται ότι είναι ένας διατηρημένος απόγονος και συνεχιστής κάποιου φυτού από την Ιουράσια περίοδο, όταν τα εν λόγω φυτά - που ονομάζονται γυμνόσπερμα - κυριαρχούσαν στο τοπίο. Κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, παρόμοια φυτά εξαφανίστηκαν, αλλά η  Welwitschia κατάφερε να επιβιώσει παρά τις δραστικές αλλαγές στο κλίμα του περιβάλλοντός της.

Η  Welwitschia mirabilis ανακαλύφθηκε από τον Αυστριακό βοτανολόγο, εξερευνητή και γιατρό Friedrich Welwitsch, το 1859 στην έρημο Namib της νότιας Αγκόλα. Η ιστορία λέει ότι ήταν τόσο καταβεβλημένος από την αναζήτησή του, ώστε όταν το βρήκε γονάτισε δίπλα του και απλά κοίταξε! Ο Thomas Baines, ο γνωστός καλλιτέχνης και ταξιδιώτης, βρήκε επίσης ένα φυτό στην ξερή κοίτη του ποταμού Swakop στη Ναμίμπια το 1861. Ο Welwitsch έστειλε αυτό το πρώτο αντικείμενο της ανακάλυψής του, της Welwitschia, στον Sir Joseph Dalton Hooker διευθυντής του Kew, το 1862. Ο Χούκερ το περιέγραψε και το ονομάτισε προς τιμήν τού Welwitsch, παρά το γεγονός ότι ο Welwitsch τού είχε προτείνει το όνομα Tumboa, την τοπική ονομασία τού φυτού στην Αγκόλα. Το όνομα τού είδος του mirabilis σημαίνει στα λατινικά θαυμάσιο, υπέροχο. Το συγκεκριμένο όνομα άλλαξε αργότερα σε bainesii για να τιμήσουν τους άνδρες που εμπλέκονται στην ανακάλυψή του, αν και mirabilis είναι το σημερινό αναγνωρισμένο όνομά του.

Το φυτό αυτό μπορεί να μοιάζει σαν έναν ακατάστατο σωρό από φύλλα, αλλά στην πραγματικότητα έχει μόνο δύο, τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν και να μεγαλώνουν καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τού φυτού, φθάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 4 μέτρα. Η  Welwitschia αναπτύσσεται από έναν κοντό, χοντρό, ξυλώδη κορμό, πού έχει  μόνο δύο φύλλα που αυξάνονται συνεχώς από την βάση τους, και μια μακρύ, παχιά πσσσαλώδη ρίζα. Μετά τη βλάστηση, οι κοτυληδόνες μεγαλώνουν κατά 25-35 χιλιοστά σε μήκος, και ακολουθεί λίγο αργότερα η εμφάνιση των δύο μόνιμων φύλλων. Αυτά τα φύλλα εμφανίζονται αντικριστά από τους κοτυληδόνες, και συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του φυτού. Μπορούν τελικά να φτάσουν σε μήκος από 2-4 μέτρα και συνήθως σκίζονται, ξεφτίζουν και τεμαχίζονται από τον αέρα και την άμμο, σε πολλά ξεχωριστά τμήματα που έχουν το σχήμα ιμάντα, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με μια μεγαλύτερη ποσότητα φύλλων.

Οι αναπτυσσόμενες άκρες από τα δύο κοτυληδόνα μπουμπούκια πεθαίνουν, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση των οφθαλμών. Η ανάπτυξη συνεχίζει λοξά στο πλάι, όπου σχηματίζεται η κωνική ανάπτυξη του μίσχου. Το είδος είναι δίοικο, με ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά φυτά. Η γονιμοποίηση, δηλαδή η μεταφορά της γύρης από το αρσενικό στο θηλυκό άνθος, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των εντόμων - κυρίως μύγες και σπάνια σφήκες και μέλισσες -, που προσελκύονται από το «νέκταρ» που παράγουν αρσενικά και θηλυκά άνθη.

Η ηλικία των φυτών είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, που φθάνει τα 1.000 ή και περισσότερα χρόνια. Κάποια από αυτά μπορεί να ζουν και για πάνω από 2000 έτη. Το μεγαλύτερο φυτό  Welwitschia έχει 4,6 μέτρα ύψος και 13 μέτρα πλάτος.

Για τα περισσότερα έμβια όντα, το νερό και η τροφή είναι δεδομένη αναγκαιότητα, για την επιβίωσή τους. Ωστόσο, για την  Welwitschia mirabilis, 75 χιλιοστά νερού κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους θεωρούνται ικανοποιητική ποσότητα. Τα 25 χιλιοστά προέρχονται συνήθως από τη βροχή, ενώ τα υπόλοιπα 50 χιλιοστά τα προμηθεύεται από την ομίχλη του ωκεανού. Ωστόσο, η έλλειψη του νερού μπορεί να εξηγήσει την εμφάνιση αυτό το φυτό του, που είναι ξερό, τραχύ και με μια πρόχειρη ματιά σαφώς και μοιάζει με μύκητα.

Η  Welwitschia είναι οικολογικά υψηλής προσαρμοστικότητας, και έχει εξοικειωθεί για να αναπτύσσεται υπό ξηρές συνθήκες όπου υπάρχει τακτικά ομίχλη. Αυτή η τακτική, πυκνή ομίχλη σχηματίζεται όταν η ψυχρή βόρεια παλίρροια Benguela Current συναντά το ζεστό αέρα που έρχεται από την έρημο Ναμίμπ. Η ομίχλη αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνήθως υποχωρεί περίπου στις 10 π.μ. Τα φύλλα είναι πλατιά και μεγάλα και γέρνουν προς τα κάτω. Αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ποτίζει τις ρίζες του από το νερό που συλλέγεται από την συμπύκνωση (την υγροποίηση της ομίχλης). Επίσης, έχει πολλά στόματα και στις δύο επιφάνειες των φύλλων και η υγρασία της ομίχλης μπορεί να προσλαμβάνεται απευθείας από αυτά τα στόματα. Η ομίχλη έχει εκτιμηθεί ότι θα συμβάλλει κατά 50 χιλιοστά στην ετήσια βροχόπτωση, αλλά παρά την ομίχλη, τα φυτά εξακολουθούν να εξαρτώνται από πρόσθετες πηγές. Οι βροχοπτώσεις στην περιοχή αυτή είναι τυχαίες και εξαιρετικά λιγοστές, μόλις 10 - 100 χιλιοστά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Κάποιες χρονιές δεν πέφτει καθόλου βροχή. Τα φυτά συχνά περιορίζονται να απορροφούν υγρασία από εναπομείναντα υδάτινα αυλάκια ή δίπλα από περιοχές με υψηλότερη βροχόπτωση, και κατά καιρούς αναπτύσσονται σε βραχώδεις προεξοχές. Όλα αυτά τα φυσικά χαρακτηριστικά καθιστούν αναγκαίο το συμπληρωματικό υπόγειο απόθεμα νερού. Το φυτό διαθέτει μακριά σωληνωτή ρίζα, που του επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό το υπόγειο νερό.

Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικές προσαρμογές. Τα μεγαλύτερα φυτά βρίσκονται στα νότια, όπου οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες, ενώ στον Βορρά, όπου οι βροχοπτώσεις είναι υψηλότερες τα φυτά είναι πολύ μικρότερα. Η πιο πιθανή αιτία για αυτό είναι ότι τα φυτά στο βορρά έχουν να ανταγωνιστούν με τη βλάστηση της σαβάνας, ενώ εκείνα στο νότο έχουν ελάχιστο ή καθόλου ανταγωνισμό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσαρμογή είναι ο φλοιός τους που μοιάζει σαν φελλός, η οποία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των χιλιάδων χρόνων έκθεσής τους σε πυρκαγιές στη χλωρίδα της σαβάνας, φαινόμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με αυτές τις περιοχές.

Σε περιόδους ξηρασίας, οι αντιλόπες και οι ρινόκεροι μασούν τα φύλλα για το χυμό τους, φτύνοντας τις σκληρές ίνες. Επίσης, μπορούν να φάνε το μαλακό τμήμα του φυτού, που βρίσκεται δίπλα σε ρηχά αυλάκια. Αυτό ευτυχώς δεν έχει βλαβερές συνέπειες για το φυτό, αφού απλά μεγαλώνουν και πάλι, από τον μεριστοματικό ιστό.

Σε παλαιότερες εποχές, ο πυρήνας, ιδιαίτερα του θηλυκού φυτού, χρησιμοποιήθηκε ως τροφή από τους ανθρώπους. Λέγεται ότι είναι πολύ νόστιμος είτε ωμός είτε ψημένος σε καυτή στάχτη, και γι' αυτό οι Herero - φυλή Μπαντού της Αφρικής - του έδωσαν το όνομα onyanga, που σημαίνει κρεμμύδι της ερήμου.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Welwitschia
http://www.plantzafrica.com/plantwxyz/welwitschia.htm
http://webecoist.com/2011/06/13/
7-wonders-of-the-plant-world-bizarre-blooms/?ref=search
http://www.toptenz.net/top-10-bizarre-plants.php

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version