Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Valentine.gr  

Μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε πάρει από το κατάστημά μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες από τον γιατρό μας θα βρείτε παρακάτω.

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ.

Φρέσκα Μπουκέτα και Συνθέσεις

Αν έχετε μια σύνθεση φρέσκων λουλουδιών φτιαγμένη σε ανθοκομικό σφουγγάρι, όπως συνηθίζεται, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέτετε νερό καθημερινά. Το σφουγγάρι λειτουργεί σαν ένα συντηρητικό που επιμηκύνει την ζωή των λουλουδιών σας. Τοποθετήστε την σύνθεση σε δροσερό μέρος μακριά από ζέστη και ρεύματα αέρα. Συντηρήστε την σύνθεση σε κρύο μέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Κομμένα Λουλούδια

Τέσσερα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Κόψτε τα στελέχη ευθεία ή λοξά χρησιμοποιώντας ανθοκομικό κόφτη ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Μην χρησιμοποιείτε ψαλίδι. Κόψτε τα στελέχη μέσα σε νερό που πρέπει να είναι φρέσκο καθαρό και χλιαρό (37-43 βαθμ.C). Τα λουλούδια του κήπου και τα τροπικά πρέπει νά κόβονται σε νερό θερμοκρασίας (27-36 βαθμ.C).
  • Μεταφέρετε τα λουλούδια σε ένα βάζο ή δοχείο γεμάτο με νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αφαιρέστε τα φύλλα που είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού.
  • Αν χρησιμοποιείτε ειδικά συντηρητικά που επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών σας και καταπολεμούν τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στο νερό, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες συσκευασίας. Προσθέστε νερό στο δοχείο όποτε χρειάζεται και αναπληρώστε τα διαλύματα κάθε δύο μέρες. Αν δεν χρησιμοποιείτε συντηρητικά, αλλάζετε το νερό καθημερινά, σαπουνίζετε το δοχείο και ξανακόβετε τα στελέχη των λουλουδιών.
  • Τοποθετείστε τα λουλούδια σε δροσερό μέρος, ειδικά τη νύχτα. Κρατήστε τα μακριά από πηγές θερμότητας και αέρα (καλοριφέρ, αιρ-κοντίσιον).

 

Λουλούδια που συνοδεύουν το ντύσιμο (Κορσάζ)

Το να στολίζει κανείς με λουλούδια το ντύσιμό του κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε βραδινές περιστάσεις είναι ταυτόχρονα μόδα και διασκέδαση. Στολίδια από λουλούδια (κορσάζ) μπορούν να φορεθούν στον καρπό του χεριού ή στα μαλλιά. Φορέστε τα επίσης στο γιακά, στη μέση  ή στους ώμους. Στολίστε ακόμα και μια τσάντα. Αλλά να θυμάστε να τα χρησιμοποιείτε στην ενδυμασία, με τον τρόπο που μεγαλώνουν στη φύση, δηλαδή τα άνθη επάνω το στέλεχος κάτω. Προφυλάξτε τα λουλούδια σας από απότομη έκθεση σε κρύο αέρα. Όταν βγαίνετε έξω και ο καιρός είναι πολύ κρύος συντηρήστε τα λουλουδένια σας κοσμήματα σε ένα κουτί. Ξαναφορέστε τα όταν φτάσετε στον τόπο προορισμού σας (εκδηλώσεις, γιορτές, πάρτι, κτλ.). Και θυμηθείτε, ότι τα πολλά πιασίματα τραυματίζουν τα ευαίσθητα πέταλα και στελέχη. Για να διατηρήσετε τα λουλουδένια σας κοσμήματα φρέσκα και φωτεινά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, καλύψτε τα με υγρό βαμβάκι ή με ένα λεπτό υγρό πανί. Συντηρήστε τα στο ψυγείο μέσα σε ένα κουτί. Οι ορχιδέες είναι η εξαίρεση. Τοποθετείστε το στέλεχός τους σε νερό. Διατηρήστε τα σε κρύο μέρος, μακριά από ρεύματα, αλλά όχι μέσα στο ψυγείο. Αφήστε σε  μας να δώσουμε το στυλ που ταιριάζει στα λουλουδένια σας κοσμήματα σύμφωνα με τις νέες επιταγές τις μόδας...σε χρώματα και σχέδια που θα τονίσουν το ντύσιμό σας ανάλογα με την περίσταση.

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΤΕ...

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ
Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά
Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;
Πότισμα με ζεστό καιρό
Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες
Εγκλιματίζοντας τους βολβούς
Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται δίπλα σε παράθυρο
Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι
Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι των χειμώνα
Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;
Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


Επιτρέψτε στον γιατρό μας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την συντήρηση συνθέσεων, λουλουδιών και φυτών που έχετε αγοράσει από το κατάστημά μας. Θα είμαστε πολύ υπερήφανοι αν αποτελέσουμε μια πηγή μάθησης για σας, τους πελάτες και τους επισκέπτες μας. Μια πηγή που θα δίνει αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε όμορφα τα λουλούδια και τα φυτά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στην ερώτηση σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προτίμηση σας στην  Valentine floral creations.. 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version