Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Valentine.gr  

Μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε πάρει από το κατάστημά μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες από τον γιατρό μας θα βρείτε παρακάτω.

Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πολλές φορές έχουμε δύο ή περισσότερα φυτά που μεγαλώνουν το ένα δίπλα στο άλλο. Αν  κάποιο ή κάποια από τα φυτά αυτά μας είναι ανεπιθύμητο και προσπαθήσουμε να το ξεριζώσουμε τραβώντας το, είναι πάρα πολύ πιθανό να προκαλέσουμε σοβαρή ζημία στο ριζικό σύστημα του φυτού που θέλουμε να κρατήσουμε. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προτιμότερο να κλαδέψουμε βαθιά παρά να ξεριζώσουμε τα ανεπιθύμητα φυτά. Στα μεγάλα αγριόχορτα ή δέντρα θα πρέπει να κόψουμε τα νέα βλαστάρια αρκετές φορές μέχρι η ανεπιθύμητη βλάστηση να απονεκρωθεί εντελώς. Για τα σπορόφυτα χρησιμοποιείστε ψαλίδι. Αν τα κόψετε μια φορά είναι αρκετό.

Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;

Καθαρίστε τα τεχνητά σας λουλούδια κλείνοντας τα σε σε μια χαρτοσακούλα με λίγο αλάτι ή καλαμποκάλευρο (το οποίο θα λειτουργήσει σαν υλικό τριβής) και μετά κουνήστε τη σακούλα δυνατά. Προσέξτε: Αυτός ο τρόπος καθαρισμού ενδείκνυται περισσότερο για ανθεκτικά τεχνητά λουλούδια και όχι για λεπτεπίλεπτα.

Πότισμα με ζεστό καιρό

Το 90% του βάρους των φυτών αποτελείται από νερό. Πολλά φυτά παραμένουν αδρανή κατά τη διάρκεια που ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός. Ωστόσο πάλι χρειάζονται νερό για να επιζήσουν. Για να ποτίζετε σωστότερα τα φυτά του κήπου σας, αποφεύγετε τεχνικές που στέλνουν το νερό προς τα πάνω παρά προς τα έξω. Η καλύτερη μέθοδος για να μη σπαταλάτε νερό είναι να ποτίζετε το έδαφος και όχι τον αέρα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας λαστιχένιο σωλήνα ποτίσματος, κάνοντας αυλάκια ή χρησιμοποιώντας καταβρεχτήρες χαμηλής πίεσης. Ποτίστε το πρωί. Ο μεσημεριανός ήλιος στα βρεγμένα φυλλώματα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα και καταστροφή των λουλουδιών. Το πότισμα τη νύχτα μπορεί να δημιουργήσει κηλίδες και μούχλα στα φύλλα. Το πότισμα με υπερχείλιση αν και είναι ο ευκολότερος τρόπος να καλύψουμε μεγάλες περιοχές δημιουργεί ταυτόχρονα και μεγάλη σπατάλη νερού.

Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες

Αυτά τα φυτά δεν έχουν πολλά κλαδιά με πυκνό φύλλωμα. Τα λίγα φύλλα που έχουν δημιουργούν μια αεράτη και κομψή όψη. Τα φύλλα της κέντιας είναι μεγάλα και σε σχήμα παλάμης και γέρνουν με χάρη προς τα κάτω. Οι κέντιες ζουν πολλά χρόνια και είναι ανθεκτικές, αν και όπως τα περισσότερα φοινικοειδή δεν ανέχονται την μεγάλη ξηρασία ή το συνεχές υπερβολικό πότισμα. Κηλίδες στα φύλλα μερικές φορές σημαίνουν ότι το φυτό έχει υπερβολικό φωτισμό, ή υπάρχουν χημικά στοιχεία στο νερό (όπως το φθόριο) σε μεγαλύτερη αναλογία από την συνηθισμένη. Γενικά είναι φυτά που αξίζει να αγοράσετε. Αφαιρέστε τα χαμηλότερα φύλλα όταν χάσουν το χρώμα τους. Αν δεν ποτίζετε σωστά τα φυτά οι άκρες από τα φύλλα παίρνουν καφέ χρώμα. Αν σας συμβεί αυτό ψαλιδίστε τις μύτες από τα φύλλα.

Εγκλιματίζοντας τους βολβούς

Πολλοί βολβοί είναι κατάλληλοι για εγκλιματισμό και προσαρμογή. Γενικά υπάρχουν βολβοί που φυτεύονται σε περιοχές στις οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως τα άγρια λουλούδια των κήπων. Ή αν έχετε μια πρασιά η οποία μπορεί να μείνει χωρίς χλόη μέχρι το καλοκαίρι, έχετε ένα κατάλληλο μέρος για να εγκλιματίσετε βολβούς. Όπως και στις καλλιεργημένες περιοχές τα φυλλώματα δεν πρέπει να κόβονται μέχρι να ξεραθούν τελείως. Η προτεινόμενη μέθοδος φύτευσης είναι να αραιώσετε και να διασκορπίσετε τους βολβούς και φυτέψτε τους οπουδήποτε μπορούν να φυτρώσουν. Έτσι θα μοιάζουν αυτοφυείς δίνοντας πιο φυσικό τόνο στον κήπο σας.

Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται  δίπλα σε παράθυρο

Αν δεν λάβετε τα μέτρα σας περιστρέφοντας τα φυτά που έχετε δίπλα σε παράθυρο κάθε λίγες μέρες, η επόμενη άνοιξη θα σας βρει με ένα μάτσο στραβά και ασύμμετρα φυτά. Τα φυτά που διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους και δέχονται από μια μεριά μόνο ηλιακό φως, φυσιολογικά στρέφονται μεγαλώνοντας προς αυτή την κατεύθυνση. Για το καλό των φυτών σας αλλά και για τη δική σας ευχαρίστηση, να περιστρέφετε τα φυτά σας 180 μοίρες κάθε λίγες μέρες ώστε αυτά να αναπτύσσονται συμμετρικά και ομοιόμορφα.

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΤΕ...

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ
Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά
Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;
Πότισμα με ζεστό καιρό
Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες
Εγκλιματίζοντας τους βολβούς
Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται δίπλα σε παράθυρο
Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι
Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι των χειμώνα
Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;
Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


Επιτρέψτε στον γιατρό μας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την συντήρηση συνθέσεων, λουλουδιών και φυτών που έχετε αγοράσει από το κατάστημά μας. Θα είμαστε πολύ υπερήφανοι αν αποτελέσουμε μια πηγή μάθησης για σας, τους πελάτες και τους επισκέπτες μας. Μια πηγή που θα δίνει αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε όμορφα τα λουλούδια και τα φυτά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στην ερώτηση σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προτίμηση σας στην  Valentine floral creations.. 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version