Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Valentine.gr  

Μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε πάρει από το κατάστημά μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες από τον γιατρό μας θα βρείτε παρακάτω.

Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι τον χειμώνα

Αν έχετε φυτέψει δέντρα σε γλάστρες και είναι εύκολο να τα μετακινήσετε, μπορείτε να διαμορφώσετε μια αποθήκη σε ασφαλές κατάλυμα γι' αυτά, για τον χειμώνα. Από τη στιγμή που ένα δέντρο ή θάμνος βρίσκεται σε κοιμώμενη κατάσταση λόγω χειμώνα, ο φωτισμός δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την συντήρησή του. Αντίθετα η υγρασία είναι σημαντική. Τα φυτά που θα κλειστούν στην αποθήκη θα χρειαστούν συμπληρωματικά ποτίσματα κατά την διάρκεια του χειμώνα, ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. 

Αν θελήσετε να αφήσετε αυτά τα φυτά έξω, οπωσδήποτε θα χρειαστούν μια ιδιαίτερη προστασία. Αν είναι εφικτό, μετακινείστε τις γλάστρες ή τα δοχεία σε περιοχές προστατευμένες από τους κρύους χειμωνιάτικους ανέμους. Οι νότιες και οι ανατολικές περιοχές σε σχέση με το σπίτι σας είναι οι καλύτερες. Όσο μεγαλύτερες είναι οι γλάστρες τόσο περισσότερο χώμα περιβάλλει τις ρίζες αυξάνοντας την μόνωση.

Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;

Τα φυλλοβόλα (δέντρα και θάμνοι που ρίχνουν τα φύλλα τους το χειμώνα), υποφέρουν λιγότερο τον χειμώνα από τα αειθαλή επειδή δεν έχουν απώλεια υγρασίας από τα φύλλα ή τις βελόνες. Στήνοντας ένα ανεμοφράκτη ή τυλίγοντας χαλαρά τα δέντρα με μια λινάτσα μπορείτε να τα προστατέψετε από τους ισχυρούς ανέμους. Αφήστε ένα άνοιγμα στην κορυφή και στην βάση για να υπάρχει αερισμός, και ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείτε φύλλα πλαστικού γι' αυτό τον σκοπό.

Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

Για να μην παγώσουν τα φυτά σας τον χειμώνα μια ιδιαίτερη μόνωση στο ριζικό τους σύστημα είναι απαραίτητη. Οι ρίζες είναι  το πιο ευαίσθητο στο κρύο μέρος ενός φυτού. Μια καλή μέθοδος είναι να βάλετε την γλάστρα σας όπως είναι μέσα σε μια αρκετά μεγαλύτερη. Τοποθετήστε ανάμεσα στις δύο γλάστρες, ξερά φύλλα και κλαδιά, κομμάτια λινάτσας, ή άχυρα. Κανονικά τα άχυρα στον κήπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην επιφάνεια του χώματος αφού επιτρέπουν στο νερό να εισχωρήσει. Η επαφή της γλάστρας με το έδαφος του κήπου βοηθά επίσης κατά κάποιο τρόπο στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία στο φυτό.

Μια εναλλακτική μέθοδος είναι να φτιάξετε ένα χαλαρό κύλινδρο από κοτετσόσυρμα γύρω από την γλάστρα και να τον γεμίσετε με λινάτσες ξερά φύλλα και άχυρα. Θυμηθείτε, αν ο χειμώνας είναι ξερός θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά που έχετε σε γλάστρες. Κάντε το τις μέρες που είναι ζεστές και δεν έχει παγωνιά.

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΤΕ...

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ
Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά
Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;
Πότισμα με ζεστό καιρό
Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες
Εγκλιματίζοντας τους βολβούς
Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται δίπλα σε παράθυρο
Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι
Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι των χειμώνα
Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;
Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


Επιτρέψτε στον γιατρό μας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την συντήρηση συνθέσεων, λουλουδιών και φυτών που έχετε αγοράσει από το κατάστημά μας. Θα είμαστε πολύ υπερήφανοι αν αποτελέσουμε μια πηγή μάθησης για σας, τους πελάτες και τους επισκέπτες μας. Μια πηγή που θα δίνει αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε όμορφα τα λουλούδια και τα φυτά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στην ερώτηση σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προτίμηση σας στην  Valentine floral creations.. 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version