Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Valentine.gr  

Μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε πάρει από το κατάστημά μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες από τον γιατρό μας θα βρείτε παρακάτω.

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά

Πρασινάδες/Ανθισμένα Φυτά:

 • Τοποθετήστε τα φυτά κοντά σε φωτεινό μέρος, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως το καλοκαίρι.
 • Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα γιατί προξενεί σάπισμα της ρίζας του φυτού.
 • Λιπαίνετε κατά περιόδους ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας των λιπασμάτων.
 • Αποφύγετε να εκθέτετε τα φυτά στην υπερβολική ζέστη ή στο υπερβολικό κρύο.
 • Στα ανθισμένα φυτά να αφαιρείτε τα μαραμένα λουλούδια όσο συχνά μπορείτε.

Ανθισμένα φυτά

Τα ανθοφόρα φυτά χρειάζονται καλό φωτισμό, μέτρια θερμοκρασία, λογική ατμοσφαιρική υγρασία, ομοιόμορφη υγρασία στο χώμα, και λίγη λίπανση περιστασιακά.

 • Φωτισμός: Τα ανθισμένα φυτά χρειάζονται όλη την ηλιοφάνεια που μπορεί να βρεθεί στο σπίτι σας, ιδιαίτερα το χειμώνα. Τοποθετήστε τα κοντά σε ένα ανατολικό ή νότιο παράθυρο.
 • Θερμοκρασία: Τα περισσότερα ανθισμένα φυτά μεγαλώνουν καλύτερα σε νυχτερινή θερμοκρασία 10-15 βαθμ.C, και θερμοκρασία ημέρας 18-25 βαθμ.C. Μην τα τοποθετείτε ποτέ κοντά σε θερμαντικά σώματα. Κρατήστε μακριά από ρεύματα αέρα. Κρατήστε την υγρασία του δωματίου όσο το δυνατό πιο υψηλή. Αυξήστε την υγρασία γύρω από το φυτό τοποθετώντας το σε ένα κασπώ ή μια ζαρντινιέρα  γεμάτη με υγρή τύρφη.
 • Πότισμα: Επιθεωρήστε το χώμα καθημερινά και προσθέστε νερό όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. Κατά το πότισμα το χώμα πρέπει να υγραίνεται μέχρι κάτω.
 • Λίπανση: Αν έχετε ανθισμένα φυτά περισσότερο από έξι ως οκτώ εβδομάδες, θα χρειαστεί να τους προσθέσετε λίγη τροφή ειδική για φυτά. Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες συσκευασίας του λιπάσματος.

Πρασινάδες

Οι πρασινάδες μεγαλώνουν καλύτερα αν έχουν τον κατάλληλο φωτισμό την ανάλογη θερμοκρασία, επαρκή υγρασία και λίγο λίπασμα.

 • Φωτισμός: Τοποθετήστε τα φυτά κοντά σε παράθυρο από όπου θα δέχονται καλό φωτισμό κάποιες ώρες της ημέρας. Στα περισσότερα φυτά δεν αρέσει η άμεση έκθεση σε έντονο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ευημερούν καλύτερα κοντά σε ένα νότιο ή ανατολικό παράθυρο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης. Αν δεν μπορείτε να τα έχετε κοντά σε παράθυρο χρησιμοποιείστε τεχνητό φωτισμό από πάνω τους."
 • Πότισμα: Κρατήστε το χώμα τους υγρό. Εξετάστε το μια φορά την εβδομάδα. Αν είναι άνυδρο στην αφή προσθέστε νερό μέχρι να υγρανθεί, το χώμα ως τον πάτο της γλάστρας. Σιγουρευτείτε ότι η γλάστρα σας στραγγίζει καλά και το πλεονάζον νερό απομακρύνεται. 
 • Θερμοκρασία: Οι περισσότερες πρασινάδες ευδοκιμούν καλύτερα σε θερμοκρασία 15-18 βαθμ.C τη νύχτα και 21-28 βαθμ.C τη μέρα. 
 • Λίπανση: Όταν η ποσότητα του χώματος και των θρεπτικών συστατικών που περιέχει το χώμα αρχίζουν να ελαττώνονται, είναι καλό να δίνετε στα φυτά μικρές ποσότητες λιπάσματος. Λιπαίνετέ τα κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες συσκευασίας του λιπάσματος.

 

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΤΕ...

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ
Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά
Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;
Πότισμα με ζεστό καιρό
Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες
Εγκλιματίζοντας τους βολβούς
Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται δίπλα σε παράθυρο
Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι
Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι των χειμώνα
Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;
Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


Επιτρέψτε στον γιατρό μας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την συντήρηση συνθέσεων, λουλουδιών και φυτών που έχετε αγοράσει από το κατάστημά μας. Θα είμαστε πολύ υπερήφανοι αν αποτελέσουμε μια πηγή μάθησης για σας, τους πελάτες και τους επισκέπτες μας. Μια πηγή που θα δίνει αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε όμορφα τα λουλούδια και τα φυτά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στην ερώτηση σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προτίμηση σας στην  Valentine floral creations.. 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version