Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Valentine.gr  

Μάθετε πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια και τα φυτά που έχετε πάρει από το κατάστημά μας. Μερικές χρήσιμες οδηγίες από τον γιατρό μας θα βρείτε παρακάτω.

Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα.

Οι πανσέδες είναι χωρίς αμφιβολία το δημοφιλέστερο εποχιακό φυτό για εδαφοκάλυψη χειμωνιάτικων κήπων. Αν φυτευτούν κατάλληλα και συντηρηθούν θα έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Απλώς να θυμάστε να αφαιρείτε τα μαραμένα λουλούδια και τα νεκρά στελέχη τακτικά. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια στα φυτά γιατί δεν μπαίνουν στη διαδικασία παραγωγής σπόρου. Επίσης καλό είναι να προσθέσετε και λίγο λίπασμα μέσα στο Φεβρουάριο για να βοηθήσετε την ανάπτυξη της βλάστησης και την παραγωγή λουλουδιών τον Μάρτιο. Όταν η ενεργή βλάστηση αρχίσει κανονίστε να λιπαίνετε τα φυτά περίπου μια φορά το μήνα.

Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι.

Πολλοί από μας επιθυμούμε να μεταφέρουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου, στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μας εκεί που πραγματικά μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αυτό είναι πολύ καλό για τα φυτά σας, γιατί θα έχουν καλύτερο αερισμό, περισσότερο φως και ατμοσφαιρική υγρασία απ' ότι είχαν κατά την διάρκεια των μουντών χειμερινών μηνών. Λίγα λόγια για προφύλαξη: Περιμένετε μέχρι ο καιρός να είναι σταθερά ζεστός (μέρα και νύχτα) προτού μεταφέρετε έξω τα φυτά σας. Πολλά από αυτά είναι τροπικά φυτά, και μπορεί να υποστούν ζημίες σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 5 βαθμών C. Μην εκθέτετε αμέσως τα φυτά σε πλήρες ηλιακό φως. Αρχικά, βρείτε ένα σκιερό μέρος για μια-δυο μέρες και σταδιακά μεταφέρετε τα φυτά σας σε μέρος με φιλτραρισμένο ηλιακό φωτισμό. Αν τα φυτά προτιμούν υψηλή ένταση φωτός τότε μετακινήστε τα σε πλήρες ηλιακό φως μετά από 10-15 μέρες. Αν διαπιστώσετε ότι το φύλλωμα των φυτών ξεθωριάζει, παραμορφώνεται ή καίγεται, τότε τοποθετήστε τα φυτά πίσω στο φιλτραρισμένο φως, και περιμένετε άλλη μια εβδομάδα για να προσαρμοσθούν στην τελική τους θέση.

Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων.

Αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος του χρόνου για να μεταφυτέψετε φυτά που χρειάζονται αλλαγή μεγέθους γλάστρας γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστά σ' αυτήν που ήδη βρίσκονται.  Μην τσιγκουνεύεστε στην ποιότητα του χώματος που θα χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε ότι τα φυτά σας πρέπει να ζήσουν και να ευδοκιμήσουν μέσα σ' αυτό. Για να σιγουρευτείτε ότι το προϊόν που αγοράσατε είναι κατάλληλο, προτιμάτε να αγοράζετε τυποποιημένες συσκευασίες από ανθοπωλεία, φυτώρια και κέντρα κήπου. Αν είναι δυνατόν ζητήστε δείγμα για να εξετάσετε το μείγμα που σας προτείνουν. Ένα καλό εδαφικό μείγμα πρέπει να είναι ελαφρύ, με καλή αποστράγγιση, και να μπορεί να συγκρατεί  υγρασία. Να έχει ευχάριστη χωμάτινη μυρωδιά και όχι πολύ δυνατή. Υπάρχουν ειδικά μείγματα για κάκτους και παχύφυτα, για ορχιδέες, κλπ. που μπορείτε να αγοράσετε για φυτά που έχουν ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Αν τα φυτά σας δείχνουν ευχάριστα, χρησιμοποιήστε αυτό ακριβώς το μείγμα που τα κάνει να δείχνουν έτσι.

Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων.

Από την στιγμή που τα φυτά σας συνεχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ανάπτυξη όπως με το ξεκίνημα της άνοιξης, το πότισμα και η λίπανση είναι απαραίτητα. Ποτίστε τα φυτά σας στις γλάστρες όταν η επιφάνεια του εδαφικού μείγματος δείχνει στεγνή. Βεβαιωθείτε ότι το νερό στραγγίζει κανονικά από τις τρύπες που υπάρχουν στον πάτο κάθε γλάστρας. Αν χρησιμοποιείτε πιατάκια αποστράγγισης κάτω από τις γλάστρες προσέξτε να μην αφήνετε το νερό στάσιμο εκεί για περισσότερο από 20 λεπτά. Διαφορετικά θα προξενήσετε σοβαρά προβλήματα στα φυτά σας. Για τα περισσότερα φυτά ένα υδατοδιάλυτο λίπασμα είναι καλό να χρησιμοποιείται κάθε 2-3 εβδομάδες  ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας.

  

 

  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΤΕ...

Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα κομμένα λουλούδια και κορσάζ
Πώς μπορείτε να συντηρείτε καλύτερα πρασινάδες και ανθισμένα φυτά
Πώς να αποφεύγουμε ζημίες στο ριζικό σύστημα των φυτών μας.
Πώς μπορώ να καθαρίζω τα τεχνητά λουλούδια μου εύκολα;
Πότισμα με ζεστό καιρό
Τι περιποίηση χρειάζονται οι κέντιες
Εγκλιματίζοντας τους βολβούς
Πώς να αποφύγετε το στράβωμα τον φυτών σας που βρίσκονται δίπλα σε παράθυρο
Πώς να φροντίσετε τους πανσέδες το χειμώνα
Πώς θα φροντίσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων το καλοκαίρι
Πώς θα μεταφυτέψετε φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς θα ποτίζετε και θα λιπαίνετε τα φυτά εσωτερικών χώρων
Πώς συντηρούνται γλαστρωμένα δέντρα και θάμνοι των χειμώνα
Τι γίνεται με τα γλαστρωμένα φυλλοβόλα δέντρα;
Προστατέψτε τις ρίζες από τα γλαστρωμένα φυτά από το χειμωνιάτικο κρύο

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


Επιτρέψτε στον γιατρό μας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορά την συντήρηση συνθέσεων, λουλουδιών και φυτών που έχετε αγοράσει από το κατάστημά μας. Θα είμαστε πολύ υπερήφανοι αν αποτελέσουμε μια πηγή μάθησης για σας, τους πελάτες και τους επισκέπτες μας. Μια πηγή που θα δίνει αυθεντικές και χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε όμορφα τα λουλούδια και τα φυτά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στην ερώτηση σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την προτίμηση σας στην  Valentine floral creations.. 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version