Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιανουάριος 2016

Γνωρίζετε ότι το Sacha inchi είναι μια χιλιετής καλλιέργεια περουβιανής καταγωγής, που ξεκίνησε από τους αρχαίους προ-Inca πολιτισμούς, εδώ και 3.000 χρόνια;

Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi (Plukenetia volubilis). Φύλλα και καρποί

Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis

Το Plukenetia volubilis, κοινά γνωστό ως Φιστίκι του βουνού, Φιστίκι των Ίνκας, sacha inchi, ή sacha peanut είναι ένα πολυετές φυτό με ελαφρώς χνουδωτά φύλλα, που ανήκει στα ευφορβιοειδή (Euphorbiaceae). Είναι ενδημικό σε τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής (Σουρινάμ, Βενεζουέλα, Βολιβία, Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού και βορειοδυτική Βραζιλία), καθώς και σε ορισμένα από τα νησιά Windward στην Καραϊβική. Παράγει μικρά καρύδια που είναι εξαιρετικά πλούσια σε υψηλής ποιότητας, θρεπτικά φυτικά έλαια. Σήμερα, καλλιεργείται εμπορικά στην νοτιοανατολική Ασία, κυρίως στην Ταϊλάνδη.

Για αιώνες, καλλιεργούνταν από τους ιθαγενείς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στο Περού. Αναπτύσσεται κυρίως σε θερμά κλίματα με υψόμετρο μέχρι 1.700 μέτρα, εφ' όσον υπάρχει συνεχής διαθεσιμότητα νερού και καλή αποστράγγιση. Μεγαλώνει καλύτερα σε όξινα εδάφη και προσχωματικές πεδιάδες κοντά σε ποτάμια.

Το Plukenetia volubilis είναι ένας λεπτός αναρριχόμενος θάμνος, που μεγαλώνει ακατάστατα πάνω από το έδαφος και σκαρφαλώνει επάνω σε άλλα φυτά, για να στηριχθεί.  Οι ντόπιοι συλλέγουν από την φύση τους βρώσιμους σπόρους και τα φύλλα, για δική τους χρήση. Το είδος αυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τους γηγενείς κατοίκους, αλλά μόνο πρόσφατα έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και τελευταία καλλιεργείται για το υψηλής ποιότητας λάδι, που λαμβάνεται από το σπόρο του.

Το Περού είναι μία από τις δέκα πιο βιο ποικιλόμορφες χώρες στον κόσμο, με ογδόντα τέσσερα οικοσυστήματα και είκοσι οκτώ διακριτές κλιματικές ζώνες. Αυτή τη βιοποικιλότητα εμπεριέχει μια τεράστια ποικιλία φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία είναι ακόμα άγνωστα στον άνθρωπο. Αυτό το φυτό καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή των Pichanaqui (Γιουνίν - Περού) στην καρδιά του πολιτισμού των Ίνκας, διότι αυτή η γη προσφέρει τις καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες (το έδαφος είναι μαλακό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και αρκετά θρεπτικά συστατικά).

Το φυτό φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Τα φύλλα του εμφανίζονται εναλλάξ, έχουν σχήμα καρδιάς, πριονωτά στην άκρη, με μήκος 10-12 εκατοστά και πλάτος 8-10 εκατοστά, και ο μίσχος τους έχει μήκος 2-6 εκατοστά. Ανθίζει πέντε μήνες μετά τη φύτευση και παράγει σπόρους γύρω στον όγδοο μήνα. Τα αρσενικά άνθη είναι μικρά, λευκά και σχηματίζουν συστάδες. Στη βάση της ταξιανθίας υπάρχουν δύο θηλυκά άνθη. Στις τροπικές περιοχές συχνά το φυτό χρειάζεται στήριξη και η παραγωγή σπόρων γίνεται σχεδόν όλο το χρόνο.

Ο καρπός είναι αστεροειδής κάψουλα με διάμετρο 3-5 εκατοστά και διαθέτει 4-7 ακτινωτά χωρίσματα. Στην αρχή έχει πράσινο χρώμα ενώ όταν ωριμάσει γίνεται μαυριδερό καφέ. Το ώριμο φρούτο περιέχει ένα μαλακό μαύρο υγρό πολτό, που δεν είναι βρώμικος. Γι' αυτό αφήνεται συνήθως να στεγνώσει πάνω στο φυτό πριν από τη συγκομιδή. Μετά από δύο χρόνια, μπορεί να παράξει μέχρι εκατό αποξηραμένα φρούτα τη φορά, με περισσότερες από δύο τρεις συγκομιδές στη διάρκεια του έτους, δίνοντας 400 με 500 σπόρους. Οι κάψουλες του καρπού αποτελούνται συνήθως από τέσσερις έως πέντε λοβούς, αλλά μερικοί μπορούν να έχουν έως και επτά. Μέσα τους βρίσκονται οι σπόροι, σε οβάλ σχήμα, σκούρο καφέ χρώμα, με 1,5 έως 2 εκατοστά διάμετρο και 45 έως 100 γραμμάρια βάρος. Οι κοτυληδόνες είναι ανοικτές, παρόμοιες με εκείνες των αμυγδάλων και καλύπτονται με ένα υπόλευκο φιλμ. 

Το Sacha inchi είναι ένα φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, από 10 ° - 36 ° C, αν και η βέλτιστη μέση θερμοκρασία είναι οι 26 ° C. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε υψόμετρο από 100 – 2,000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Και αντέχει σε πολλά διαφορετικά εδάφη, όπως όξινα με χαμηλό pH ακόμη και 4.5 ή αργιλώδη όπως το τυπικό έδαφος στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα φυσικού φωτός ώστε να ανθίσει, καθώς και ένα μόνιμο σύστημα άρδευσης με καλή αποστράγγιση στο φυσικό έδαφος. Αν το έδαφος έχει υψηλό επίπεδο κατακράτησης, αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από μυκητολογικές ασθένειες.

Το αναρριχώμενο φυτό Sacha inchi, όπως και στη φύση χρειάζεται υποστήριγμα και υγρασία αναγκαία που θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Επίσης, απαιτείται επιμελές κλάδεμα για τη συντήρηση του φυτού. Το πρώτο κλάδεμα ή "κλάδεμα διαμόρφωσης" θα πρέπει να γίνει 60 ημέρες μετά τη βλάστηση του φυτού. Στη συνέχεια, το φυτό θα πρέπει να κλαδεύεται μία φορά το μήνα, προκειμένου να διατηρηθεί ένα σχήμα Υ. Η πρώτη συγκομιδή συνήθως λαμβάνεται μετά από οκτώ ή εννέα μήνες και οι σπόροι πρέπει να διαχωρίζονται από τις κάψουλες τους, ώστε να γίνει η επεξεργασία τους για sacha inchi αλεύρι ή λάδι.

Θεωρείται ότι το Sacha inchi έχει εξημερωθεί από τον άνθρωπο, πολύ πριν τις γραπτές αναφορές. Ωστόσο, πρωτοκαλλιεργήθηκε ως φαρμακευτικό ελιξίριο στη νότια Αμερική, στην περιοχή του Αμαζονίου. Τα πρώτα στοιχεία για τη χρήση του βρίσκονται σε αγγεία που ανήκουν στις κοινωνίες των Chimu και Mochica, 3000 χρόνια π.Χ. Αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί φαίνεται να είχαν εγκατασταθεί στη σημερινή ακτογραμμή του Περού, πράγμα που σημαίνει ότι έφεραν το φυτό μαζί τους από τη λεκάνη του Αμαζονίου.

Πιστεύεται ότι το Sacha Inchi απέκτησε φαρμακευτική και τελετουργική αξία, ακόμη και πριν από την άνοδο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, δεδομένου ότι έχουν βρεθεί αγγεία με απεικονίσεις σπόρων σε χώρους ταφής των Chachapoyas (από το 800 π.Χ.). Αλλά μόλις πρόσφατα, το Sacha Inchi έχει αρχίσει να κερδίσει την αναγνώρισή του έξω από τη νότια Αμερική για τις αξιοσημείωτες θρεπτικές του ιδιότητες.

Οι ωμοί σπόροι είναι βρώσιμοι, αλλά το ψήσιμο μετά την αφαίρεση του κελύφους, τους κάνει εύγευστους. Όταν ψήνονται ελαφρά και σε χαμηλή φωτιά αποκτούν τραγανή και καρυδάτη γεύση παρόμοια με εκείνη των κοινών ξηρών καρπών, κάνοντάς τα ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Οι σπόροι του καρπού περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής αξίας του φυτού. Οι σπόροι του inchi έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (27%) και σε έλαια (35 - 60%) που είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 λινολενικό οξύ (περίπου 45-53% της συνολικής περιεκτικότητας λιπαρών) και ωμέγα- 6 λινελαϊκό οξύ (34 έως 39% ), καθώς και μη-ουσιώδη ω-9 (6-10%). Επίσης, είναι πλούσιοι σε ιώδιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

Οι ινδιάνοι Chancas, αλλά και άλλες φυλετικές ομάδες της περιοχής, εξάγουν από τους σπόρους ένα λάδι, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πολλών γευμάτων. Το λάδι εξάγεται με απλή πίεση εν ψυχρώ και δεν απαιτείται διύλιση.

Το λάδι Sacha Inchi εκτιμάται ως συμπλήρωμα διατροφής επειδή περιέχει υψηλή συγκέντρωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή για Ωμέγα - 3 (α-λινολενικό οξύ) και Ωμέγα - 6 (λινελαϊκό οξύ). Δεν περιέχει χοληστερόλη. Το λάδι έχει ήπια γεύση, όχι πικρή, με μια καρυδάτη επίγευση. Οι τρέχουσες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το Inchi των Ίνκας είναι το καλύτερο φυτικό λάδι, λόγω της σύστασης και της υψηλής διατροφικής ποιότητάς του. Στο εμπόριο κυκλοφορεί συνήθως ως "superfood" Sacha inchi, λέγοντας ότι προσφέρει πολλά και διαφορετικά οφέλη στην υγεία.

Το Sacha inchi έχει πρόσθετες χρήσεις στη βιομηχανία καλλυντικών, όπου το λάδι του χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα, όπως σαπούνια και σαμπουάν. Πέρα από αυτό όμως, η κύρια χρήση του προορίζεται για τον κόσμο της μαγειρικής και της φαρμακευτικής.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Plukenetia_volubilis
http://www.herbazest.com/herbs/sacha_inchi
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Plukenetia+volubilis

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ακάρ Κούνινγκ - Fibraurea tinctoria
Ινδικό δαμάσκηνο - Flacourtia jangomas
Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version