Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάρτιος 2015

Γνωρίζετε ότι οι καρποί του jackfruit tree είναι οι μεγαλύτεροι καρποί σε μέγεθος που παράγονται από δέντρο, φτάνουν τα 36 κιλά σε βάρος, τα 90 εκ. σε μήκος και τα 50εκ. σε διάμετρο;

Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ (Artocarpus heterophyllus). Φύλλα και καρποί.

Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus

Το Jackfruit (Artocarpus heterophyllus), γνωστό και με το όνομα "Jack tree" ή απλά jack ή jak, είναι ένα είδος δέντρων που ανήκει στο γένος Artocarpus της οικογένειας Moraceae. Είναι ένα συγγενικό είδος του Breadfruit ή Αρτόδενδρου (Artocarpus altilis). Είναι ενδημικό της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας και θεωρείται ότι κατάγεται από τα νοτιοδυτικά τροπικά δάση στης Ινδίας, τα σημερινά Goa, Kerala, Maharashtra και το παράκτιο Karnataka. Το δέντρο jackfruit ταιριάζει καλά σε τροπικές πεδιάδες. Οι καρποί του είναι οι μεγαλύτεροι καρποί σε μέγεθος που παράγονται από δέντρο, φτάνουν τα 36 κιλά σε βάρος, τα 90 εκ. σε μήκος και τα 50εκ. σε διάμετρο.

Το δέντρο jackfruit καλλιεργείται ευρέως και είναι πολύ δημοφιλής τροφή στις τροπικές περιοχές της Ινδίας, του Μπαγκλαντές, του Νεπάλ, της Σρι Λάνκα, της Καμπότζης, του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Συναντάται επίσης σε όλο το μήκος της Αφρικής (π.χ. Καμερούν, Ουγκάντα, Τανζανία, Μαγαδασκάρη, Σάο Τομέ, Πρίνσιπε, Μαυρίκιος) καθώς και σε όλη τη Βραζιλία, το κεντρο-δυτικό Μεξικό και τα έθνη της Καραϊβικής όπως η Τζαμάικα. Η λέξη "jackfruit" προέρχεται από την Πορτογαλική λέξη jaca, που με τη σειρά της προέρχεται από τον όρο "chakka" που ανήκει στην ινδική γλώσσα Μαλαγιάλαμ. 

Το δέντρο Jackfruit είναι μονόοικο, δηλαδή αρσενικά και θηλυκά άνθη συνυπάρχουν στο ίδιο δένδρο, αλλά αναπτύσσονται σε ξεχωριστές διευρυμένες, σαρκώδεις ανθικές συστάδες, που φυτρώνουν στα μεγαλύτερα κλαδιά του κορμού. Η πράσινο κιτρινωπή σαρκώδης ταξιανθία του αρσενικού λουλουδιού, σε σχήμα μπαστουνιού ή ρόπαλου, σχηματίζεται σε μίσχο μήκους 5 έως 10 εκατοστά. Οι αρσενικές ταξιανθίες βρίσκονται σε νεότερα κλαδιά, επάνω από τις θηλυκές ταξιανθίες. Τα πολυάριθμα μικροσκοπικά λουλούδια, που το καθένα διαθέτει κάλυκα με 2 λοβούς και ένα στήμονα, έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα όταν είναι νεαρά, αλλά σκουραίνουν με την ηλικία. Τα παρόμοια πολλά, αλλά ελαφρώς μεγαλύτερα, θηλυκά άνθη σχηματίζονται σε ένα ελλειπτικό ή στρογγυλό σύμπλεγμα.

Κάθε θηλυκό άνθος έχει ένα σωληνωτό τριχωτό κάλυκα, ύπερο με μονοθέσια ωοθήκη ωαρίου, ένα λεπτό ύπερο, και ένα ευρύτερο κίτρινο στίγμα. Τα λουλούδια του Jackfruit, σύμφωνα με πληροφορίες, γονιμοποιούνται από δύο έντομα και από τον άνεμο, με υψηλό ποσοστό διασταυρωτής επικονίασης. Τα απλά, εναλλάξ τοποθετημένα φύλλα (μήκους 10 έως 15 εκατοστών και πλάτους 5 έως 8 εκατοστών) είναι παχιά, δερματώδη και έχουν γυαλιστερό σκούρο πράσινο χρώμα. Οι μίσχοι των φύλλων είναι χοντροί με μήκος 1 έως 2 εκατοστά. Τα φύλλα μπορεί να είναι επίμηκη, ωοειδή ή στενόμακρα, έχουν περιθώρια, στην άκρη μοιάζουν με λεπίδες και συνήθως είναι βαθιά λοβωτά στα νεαρά φυτά και στα βλαστάρια. Με τομές στο φλοιό του δέντρου Jackfruit παράγει ένα γαλακτώδες υγρό. 

Το jackfruit έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην Ινδική αγροκαλλιέργεια για αιώνες. Αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ινδία έχουν αποκαλύψει ότι το jackfruit καλλιεργούνταν εκεί 3000-6000 χρόνια πριν. Είναι επίσης ευρέως καλλιεργούμενο στην Ανατολική Ασία.

Η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του jackfruit. Συνήθως ο καρπός κόβεται, προετοιμάζεται και κονσερβοποιείται μέσα σε σιρόπι ζάχαρης (ή καταψύχεται σε σακουλάκια και δοχεία χωρίς προσθήκη σιροπιού) κι έπειτα εξάγεται στο εξωτερικό, συνήθως στη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη.

Τα δέντρα Jackfruit φθάνουν συνήθως σε ύψος τα 8 έως 25 μέτρα και διάμετρο θόλου τα 3.5 - 6.7 μέτρα, στην ηλικία των 5 ετών. Αναπτύσσονται καλά στην ισημερινή περιοχή στα υποτροπικά θαλάσσια κλίματα σε υψόμετρο από 1 έως 1600 μ με μέση βροχόπτωση από 100 έως 240 εκατοστά. Η ανάπτυξη είναι μέτριας ταχύτητας στα πρώτα χρόνια, μέχρι το 1.5 μέτρα ύψος ανά έτος, αλλά επιβραδύνεται σε περίπου 0.5 μέτρο ανά έτος, όταν τα δέντρα φθάσουν σε ώριμη ηλικία. Μια τυπική απόδοση καρπού είναι περίπου τα 70 έως 100 κιλά ανά δέντρο ετησίως. Τα λουλούδια του Jackfruit είναι ανοικτής γονιμοποίησης, με αποτέλεσμα την παραγωγή εξαιρετικά μεταβλητών σπορόφυτων. Ωστόσο, οι εμπορικοί καλλιεργητές κανονικά φυτεύουν μπολιασμένες ποικιλίες. Οι καρποί των περισσότερων ποικιλιών ζυγίζουν 10 έως 30 κιλά, αν και για τις γνωστές ποικιλίες το βάρος εκτείνεται στα 2-36 κιλά.

Σε άλλες περιοχές το jackfruit θεωρείται επεκτατικό (φυτό παράσιτο) , όπως στο Tijuca Forest National Park που βρίσκεται στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας. Το δάσος Tijuca είναι κατά κύριο λόγο ένα τεχνητό δάσος του οποίου η φύτευση ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα και τα δέντρα jackfruit αποτελούν μέρος της χλωρίδας του από την αρχή της δημιουργίας του. Πρόσφατα, το είδος εξαπλώθηκε υπερβολικά. Από το 2002 ως το 2007, 55,662 δενδρύλλια jackfruit καταστράφηκαν στο δάσος Tijuca σε μια προσπάθεια ελέγχου της διαχείρισης του πάρκου.

Το Jackfruit, το μεγαλύτερο απ' όλα τα καλλιεργούμενα φρούτα, έχει σχήμα κυλινδρικό και επιμήκες με τυπικό μήκος από 30 έως 40 εκατοστά, αν και μερικές φορές μπορεί να φθάσει τα 90 εκατοστά. Τα Jackfruits ζυγίζουν από 4,5 έως 30 κιλά (συνήθως 9 με 18 κιλά), με μέγιστο δηλωμένο βάρος τα 50 κιλά. Τα βαριά φρούτα σχηματίζονται κυρίως στον κορμό και στα εσωτερικά τμήματα των κύριων κλαδιών. Το Jackfruit είναι ένα συσσωμάτωμα πολλαπλών φρούτων (δηλαδή, σχηματίζεται από την ένωση πολλαπλών λουλουδιών σε μια ταξιανθία). Τα φρούτο jackfruit είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό τους άρωμα που είναι γλυκό και φρουτώδες. 

Ο εξωτερικός φλοιός του έχει χρώμα πράσινο προς κίτρινο-πράσινο. Το σκληρό εξωτερικό περίβλημα προέρχεται από τα διευρυμένα θηλυκά άνθη. Η υπόλευκη ινώδης σάρκα του περιέχει μέσα της πολλούς σπόρους (περίπου 500 ανά καρπό). Οι σπόροι περιβάλλονται από την όξινη και υπόγλυκη σάρκα του (περικάρπιο), που έχει γεύση μπανάνας κατά την ωρίμανση. Το βαρύ φρούτο συγκρατείται από έναν κεντρικό ινώδη πυρήνα. Στο βόρειο ημισφαίριο, η εποχή καρποφορίας είναι κυρίως τα τέλη της άνοιξης με αρχές φθινοπώρου (Μάρτιος-Σεπτέμβριος), και ειδικά το καλοκαίρι.

Λιγοστά φρούτα ωριμάζουν το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. Οι ζουμεροί, αρωματικοί και γευστικοί καρποί τρώγονται φρέσκοι, μαγειρεμένοι ως αμυλούχα λαχανικά ή διατηρημένοι (π.χ., αλατισμένοι σαν τουρσί). Οι θρεπτικοί σπόροι τρώγονται βραστοί ή ψητοί σαν κάστανα, προστίθενται στο αλεύρι για ψήσιμο ή προστίθεται ως συστατικό σε μαγειρευτά πιάτα.

Τα jackfruit είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό τους άρωμα που είναι γλυκό και φρουτώδες. Η σάρκα του jackfruit είναι αμυλώδης και ινώδης και αποτελεί πηγή φυτικών ινών για μια ισορροπημένη διατροφή. Η γεύση προσδιορίζεται σαν ένας συνδυασμός μήλου, ανανά, μάνγκο και μπανάνας. Οι ποικιλίες διαχωρίζονται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει η σάρκα του φρούτου, συνήθως βάση της σκληρότητας του καρπού. Υπάρχουν ποικιλίες με σκληρή σάρκα σαν του μάνγκο και άλλες με πάρα πολύ μαλακή που σχεδόν διαλύεται όταν είναι σε πλήρη ωρίμανση. 

Οι βρώσιμοι καρποί jackfruit είναι εύπεπτοι με λίγες θερμίδες και αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, καλίου, ασβεστίου και σιδήρου. Οι σπόροι του Jackfruit είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες. Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι ένα είδος πρωτεϊνών, οι λεκτίνες, που συναντώνται στο jackfruit, έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες κι επίσης διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο η κλινική μελέτη ακόμα απουσιάζει. Η τωρινή υπάρχουσα μελέτη εξετάζει τον ρόλο των φύλλων του jackfruit στην αύξηση της ανοχής του οργανισμού σε γλυκόζη.

Αναλόγως την περιοχή διαφοροποιούνται οι χρήσεις και οι συνταγές. Οι ώριμοι καρποί είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με λεπτή αρωματική γεύση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μεγάλη ποικιλία από εδέσματα όπως κρέμες, κέικ, παγωτά, μαρμελάδες, κρέπες και τηγανήτες. Είναι ένα συχνό συστατικό στα γλυκά και τα επιδόρπια. Κάποιες φορές κάνουν χυμό από το φρούτο αυτό, τον οποίο πίνουν σκέτο ή τον μαγειρεύουν. Επίσης από συμπυκνωμένο χυμό φτιάχνουν μαστιχωτές καραμέλες. Οι χυμοί του φυτού είναι εξαιρετικά κολώδεις και δεν καθαρίζουν ούτε μετά το πλύσιμο γι' αυτό οι άνθρωποι που είναι να κόψουν τον καρπό αλείφουν πρώτα τα χέρια τους με λάδι.

Επειδή οι άγουροι καρποί του φυτού έχουν γεύση σαν κρέας, χρησιμοποιούνται σε πιάτα με κάρι σε πολλές περιοχές. Μαγειρεύονται επίσης με γάλα καρύδας ή χρησιμοποιούνται σε σαλάτες. Επίσης ως συνοδευτικό στο πιάτο ή ως γέμιση σε κρεατικά. Μαγειρεύεται είτε σκέτο είτε μαζί με γαρίδες ή καπνιστό χοιρινό είτε σαν συνοδευτικό στο ρύζι και σε άλλα αμυλώδη φαγητά. Μερικές φορές ο καρπός ψιλοκόβεται, τηγανίζεται ή αποξηραίνεται και πωλείται ως τσιπς. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως περιτύλιγμα για μαγείρεμα στον ατμό.

Είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τους χορτοφάγους, οι οποίοι υποκαθιστούν το κρέας με αυτό και ως εκ τούτου έχει το παρατσούκλι gacch-patha (tree-mutton ή προβατόδεντρο). Χρησιμοποιούνται σε νηστίσιμα σάντουιτς που είναι δημοφιλή τόσο σε χορτοφαγικούς όσο και σε μη χορτοφαγικούς πληθυσμούς. 

Οι θρεπτικοί του σπόροι ψήνονται ή βράζονται και τρώγονται όπως τα κάστανα ή προστίθονται στις συνταγές με αλεύρι και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους. Λέγεται ότι έχουν μια γαλακτώδη, γλυκιά γεύση και όταν ψήνονται, η γεύση τους μοιάζει με του κάστανου. Συνήθως τρώγονται με αλάτι και καυτερές πιπεριές. 

Στο Μπαγκλαντές το jackfruit λέγεται "η τροφή των φτωχών" γιατί είναι φθηνό και βρίσκεται σε αφθονία.

Επιπλέον πολλά μέρη του φυτού όπως ο φλοιός, οι ρίζες, τα φύλλα και οι καρποί έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το ξύλο του Jackfruit, που μεγαλώνοντας μετετρέπεται σε πορτοκαλί ή κόκκινο-καφέ χρώμα, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ανθεκτικό στους τερμίτες και τη σήψη. Ενίοτε, από το ξύλο εξάγεται μια κίτρινη χρωστική που χρησιμοποιείται για τη βαφή ενδυμάτων, κυρίως στην Ινδία και την Άπω Ανατολή.

Το ξύλο του δέντρου είναι χρήσιμο στην κατασκευή μουσικών οργάνων. Στην Ινδονησία, το σκληρό ξύλο του κορμού λαξεύεται για να πάρει το κυλινδρικό σχήμα του τύμπανου και χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν τα ξυλόφωνα gamelan, ενώ στις Φιλιππίνες, με το μαλακό μέρος του ξύλου γίνονται τα kutiyapi, ένα είδος λαούτου. Χρησιμοποιείται επίσης για να γίνει το σώμα του Ινδικού Veena - έγχορδο όργανο- και στα τύμπανα mridangam, thimila και kanjira. Το χρυσό, κίτρινο ξύλο με την ωραία υφή χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων και την κατασκευή σπιτιών στην Ινδία. Οι περίτεχνες ξύλινες σανίδες που ονομάζονται Avani palaka, φτιαγμένες από ξύλο του δέντρου jackfruit, χρησιμοποιούνται ως έδρανο του ιερέα, κατά τη διάρκεια ινδουιστικών τελετών στην Κεράλα. Στο Βιετνάμ, το ξύλο του jackfruit θεωρείται κατάλληλο για την κατασκευή αγαλματιδίων στους βουδιστικούς ναούς.

Χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή επίπλων, για πόρτες και παράθυρα, καθώς και για στέγες. Το σκληρό ξύλο χρησιμοποιείται από βουδιστές μοναχούς του δάσους της νοτιοανατολικής Ασίας, ως χρωστική ουσία, δίνοντας στα ράσα των μοναχών αυτό το παραδοσιακό διακριτικό ανοιχτό-καφέ χρώμα τους.

Το Jackfruit αποτελεί ένα σημαντικό δέντρο στον κήπο των σπιτιών στην Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα, και σε άλλες περιοχές όπου το Jackfruit καλλιεργείται εμπορικά και είναι ίσως το πιο διαδεδομένο και με σημαντική οικονομική παρουσία μεταξύ των ειδών Αρτόδεντρου (Artocarpus), τόσο για την παραγωγή φρούτων όσο και στη λειτουργία του ως  διακοσμητικού.

Το jackfruit είναι ένα από τα τρία πιο αποδοτικά φρούτα του Ταμίλ Ναντού, μαζί με το μάνγκο και την μπανάνα. Το Jackfruit είναι το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές. Είναι επίσης, το πολιτειακό φρούτο του ινδικού κρατιδίου Κεράλα.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jackfruit
http://eol.org/pages/596411/overview

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Υμεναία - Hymenaea courbaril
Πράσινο λουλούδι πουλί - Crotalaria cunninghamii
Ακάρ Κούνινγκ - Fibraurea tinctoria
Ινδικό δαμάσκηνο - Flacourtia jangomas
Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version