Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ » Άπω Ανατολή » Feng Shui

Valentine.gr  

 

Σχεδιάζοντας έναν Feng Shui κήπο.

Το Feng Shui είναι η αρχαία κινέζικη τέχνη της σύνθεσης των πραγμάτων. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι τοποθετώντας πράγματα στην κατάλληλη θέση για να ενισχύσουμε την ωφέλιμη ροή της ενέργειας Chi μπορούμε να δημιουργήσουμε αρμονικές αλλαγές που επιδρούν στην υγεία, τον πλούτο και τις σχέσεις.

Το Feng Shui έγινε πια δημοφιλές και στο δυτικό κόσμο. Ένας κήπος Feng Shui ενσωματώνει τις αρχές του Feng Shui και έτσι δημιουργεί ωφέλιμη ενέργεια Chi στο περιβάλλον μας.

Ένας κήπος Feng Shui θα πρέπει να ακολουθεί τα βήματα της φύσης όσο το δυνατό περισσότερο με πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσει αρμονία και ισορροπία. Υπάρχουν βασικές αρχές που πρέπει να θυμάστε όταν ξεκινάτε να σχεδιάσετε τον Feng Shui κήπο σας.

Τα μονοπάτια του κήπου δεν θα πρέπει να είναι ευθεία, καθώς η ενέργεια chi  μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το σπίτι σας, Αντίθετα αφήστε τα να σχηματίζουν μαιάνδρους και στροφές μέσα στον κήπο σας. Ένα μονοπάτι με στροφές βοηθάει την ενέργεια chi να κινείται αργά και ελεύθερα. Αν έχετε ήδη ευθεία μονοπάτια, τότε αφήστε διάφορα φυτά να μεγαλώσουν ανάμεσά τους. Έτσι η ενέργεια chi μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους.

Ένας κήπος πρέπει να έχει "ζωντανούς χώρους" που θα προσφέρουν καταφύγιο στους φίλους και στην οικογένεια για να ξεκουραστούν, να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και το απαλό αεράκι.

Τα δέντρα και οι μεγάλοι θάμνοι πρέπει να παρέχουν απομόνωση και προστασία στην πίσω πλευρά του κήπου.

Η ισορροπία επιτυγχάνεται ανακατεύοντας διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα, με τρόπο ώστε το ένα είδος να μην υποσκιάζεται από κάποιο άλλο.

Χαρακτηριστικά υδάτινα σημεία όπως πισίνες, λιμνούλες και σιντριβάνια είναι όμορφα και ενισχύουν την ενέργεια chi Συμβολίζουν επίσης ευημερία και δημιουργούν την θηλυκή ενέργεια yin.

Μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερη αρσενική ενέργεια Yang χρησιμοποιώντας φώτα κήπου για να προσθέσετε φωτισμό στις σκοτεινές πλευρές του κήπου. Θυμηθείτε, ισορροπία και αρμονία είναι το κλειδί για ένα κήπο Feng Shui.

Οδηγίες για τον Feng Shui κήπο σας:

1. Τοποθετώντας φώτα κήπου στην νοτιοδυτική μεριά του κήπου σας μπορεί να φέρετε σημαντική καλυτέρευση στον γάμο σας ή στις προσωπικές σας σχέσεις. 

2. Φυτέψτε δέντρα και μεγάλους θάμνους στην πίσω πλευρά του κήπου σας για να σας παρέχουν απομόνωση και προστασία.

3. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τον κήπο σας από σκουπίδια, μπάζα, βρωμιές και ξερά φύλλα. Τα φυτά θα πρέπει να ελέγχονται και να απομακρύνονται τα ξερά και μαραμένα λουλούδια. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αρνητικού chi.

4. Διατηρείτε πάντα το νερό διαυγές και καθαρό σε κάθε υδάτινο σημείο στον κήπο σας. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για πισίνα, λιμνούλα, σιντριβάνι ή ποτίστρα πουλιών, ένα υγιεινό υδάτινο σημείο είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την θετική ενέργεια chi στον Feng Shui κήπό σας.

5. Οι αρχές του Feng Shui είναι η ισορροπία και η αρμονία. Να το έχετε αυτό υπόψη σας και να μην υπερτονίζετε την παρουσία του νερού στον κήπο σας, στην περιοχή κοντά στο σπίτι σας. Το μέγεθος κάθε υδάτινου σημείου πρέπει να σχεδιάζεται προσεκτικά και να ισορροπεί με τα όλα τα στοιχεία του κήπου σας.

6. Μικρά προαύλια και πεζούλια μπορούν να ωφεληθούν από επιπλέον θετικό chi, αυτό που τα αναρριχόμενα φυτά μπορούν να φέρουν στο περιβάλλον σας.

7. Απομακρύνετε κάθε κούτσουρο, νεκρό φυτό και γενικά νεκρική βλάστηση γιατί δημιουργούν αρνητικό chi στον κήπο.

8. Τοποθετώντας βράχους και πέτρες στον κήπο μπορείτε να προσθέσετε ενέργεια yang και να ισορροπήσετε έτσι την ενέργεια yin που αποδίδουν τα φυτά.

 

  ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ

διαβάστε επίσης...

Simple Tabber Example

 

 

   pagoda2.gif (6845 bytes)

Άπω Ανατολή

Simple Tabber Example

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα


ΑΓΟΡΕΣ...

FENG SHUI - ZEN ΚΗΠΟΣ - YIN YANG

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version