Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ » Άπω Ανατολή » Feng Shui

Valentine.gr  

 

Feng Shui για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα την εποχή των Χριστουγέννων είναι οι διακοσμήσεις και ειδικότερα, αυτό το μοναδικό κομμάτι τους που δεσπόζε ο καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν θέλετε να στολίσετε το δικό σας δέντρο με αρμονία ώστε να «ακτινοβολεί» θετικά συναισθήματα, ακολουθείστε μερικές απλές συμβουλές από την Κινέζικη φιλοσοφία. 

Μην τσιγκουνευτείτε το πράσινο. Τα Χριστούγεννα μπορούν να μετατραπούν σε μια περίοδο μεγάλου στρες, καθώς κυριαρχεί παντού η κόκκινη ενέργεια. Το πράσινο του πεύκου είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, οπότε με τη χρήση φυτών εσωτερικών χώρων θα ρίξει τους τόνους της έντασης και θα δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα με όμορφα συναισθήματα.. 

Επιπλέον, το πράσινο απορροφά την κόκκινη ενέργεια της φωτιάς που μπορεί να εκπέμπουν μια φωτιά στο τζάκι, ή ακόμα και τα λαμπιόνια της διακόσμησης. Επίσης, απορροφά και την θερμοκρασία που αναπτύσσεται όταν συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι μαζί κάτι που συνηθίζεται την εποχή των γιορτών. Είναι ένα χρώμα που κατευνάζει και μπορεί να φέρει ισορροπία στην κατάχρηση του κόκκινου που δε λείπει αυτές τις μέρες. 

Οι άγγελοι και τα χερουβίμ είναι σύμβολα καλής τύχης 
γεμίζουν το δωμάτιο με αισθήματα καλής θέλησης, ηρεμίας αλλά και παραμυθιού. 

Σιγουρευτείτε ότι κάθε άνθρωπος στο σπίτι, ακόμα και οι τυχόν καλεσμένοι, συμμετέχει, έστω και ελάχιστα, στο στολισμό του δέντρου. Τοποθετώντας έστω και ένα στολίδι στο δέντρο, ο καθένας το επιφορτίζει με τα δικά του μοναδικά συναισθήματα, έτσι ώστε να λειτουργήσει το δέντρο σας εστία που θα σας φέρει όλους πιο κοντά. 

Μην ξεχνάτε ότι «καλό είναι να το κάνεις, αλλά όχι να το παρακάνεις». Μην ξεκινήσετε εξαιρετικά νωρίς τον εορτασμό, μην αρχίσετε τα επίσημα δείπνα πριν την κατάλληλη ώρα. Το υπερβολικό χρώμα, αλλά και οι μεγάλες ποσότητες φαγητού μπορούν να εξουθενώσουν την οικογένειά σας. 

Τα χρώματα του χριστουγεννιάτικου δέντρου: Μάθετε τι σημαίνουν πριν τα επιλέξετε 

*Χρυσό και ασημένιο: Ενισχύουν την έμπνευση και αντιπροσωπεύουν την επίδειξη, το χρήμα και τη δόξα 

*Κόκκινο: Το χρώμα της ζωής. Το πιο ευοίωνο από όλα τα χρώματα. Συνδέεται με την ανάπτυξη, την ευτυχία και τη χαρά. Δίνει ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες, ενώ αντιπροσωπεύει την βαθιά και παθιασμένη αγάπη. Επίσης, θεωρείται ότι κρατάει μακριά τους κακούς δαίμονες. 

*Μπλε: Αντιπροσωπεύει τον πνευματισμό, την πρόνοια και την φροντίδα. Σχετίζεται με την πίστη, την σταθερότητα και την αφοσίωση. Αυτό το χρώμα δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας. 

*Μοβ: Συχνά θεωρείται ότι είναι πιο ευοίωνο από το κόκκινο. Σχετίζεται με τα υψηλά ιδανικά, την αφοσίωση, την αλήθεια, και τον πόνο. Είναι συχνά το χρώμα της μεγάλης μετριοφροσύνης, υποδεικνύει όμως δύναμη, πλούτο και καλή τύχη. 

*'Ασπρο: Είναι το χρώμα του πένθους και θεωρείται ότι δεν έχει ζωή, δεν έχει «χρώμα». Είναι το χρώμα της αγνότητας, της αθωότητας και της αφέλειας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δεν είναι το καλύτερο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

*Ροζ: Είναι θεραπευτικό και αντιπροσωπεύει την αγάπη και το ρομαντισμό. Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό χρώμα και ενισχύει τις δονήσεις, επομένως είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία. Αντιπροσωπεύει την ευχαρίστηση, την χαρά και κυρίως την ερωτική αγάπη. 

*Εμπριμέ: Αυτό αντιπροσωπεύει την ένωση όλων των χρωμάτων σε ένα, επιτρέποντας σε κάθε χρώμα να κρατήσει τη μοναδικότητά του. Σιγουρευτείτε μόνο ότι τα πολύχρωμα στολίδια τοποθετούνται πάνω σε ένα πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς το πράσινο θα φέρει ισορροπία και αρμονία. 

 

  ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ

διαβάστε επίσης...

Simple Tabber Example

 

 

   pagoda2.gif (6845 bytes)

Άπω Ανατολή

Simple Tabber Example

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα


ΑΓΟΡΕΣ...

FENG SHUI - ZEN ΚΗΠΟΣ - YIN YANG

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version