Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ

Valentine.gr  

 

Τα ξεβράσματα της παραλίας. (Από τις Ανθισμένες Μανόλιες)

Είναι θαλασσοδαρμένα, είναι χτυπημένα, είναι γδαρμένα, είναι ταλαιπωρημένα, είναι…είναι …είναι και τι δεν είναι!

Αυτά τα ξεχασμένα και ασήμαντα κομμάτια που πιθανόν κάποια από αυτά να κουβαλάνε μαζί τους μια ιστορία, κάποιες αναμνήσεις ανθρώπων, και μετά… από ποιος να ξέρει πόσο μακρινό ταξίδι ναυάγησαν και η θάλασσα (όπως εκείνη αποφάσισε) τα παράταξε σε κάποια παραλία! Είναι όμως και μερικά μοναδικά, ανεπανάληπτα, πανέμορφα κομμάτια σμιλεμένα από τα κύματα της θάλασσας που κανένα ανθρώπινο χέρι δεν θα μπορούσε ποτέ να τους αποδώσει την μορφή που η θάλασσα τους έδωσε!

Φυσικά τόση ώρα μιλάμε για τα ..ξεβράσματα της παραλίας ,γι' αυτά που όλοι μας σε κάποιο χειμερινό περίπατο σε ακρογιαλιές έχουμε σίγουρα αντικρίσει και με απαξία προσπεράσει. Πόρτες από παλιές ντουλάπες και κομοδίνα, κομμάτια ξύλα απροσδιόρίστης προέλευσης, ψαροκασέλες, κλαδιά και κορμοί δένδρων και τόσα άλλα. Σχέδια και σχήματα κλαδιών υπέροχα, μικροί κορμοί έργα τέχνης, ψιλά, κοντά, αλλόκοτα, μυστήρια!

Επιλέγουμε τα πιο γερά, τα πιο όμορφα, τα πιο καλοσμιλεμένα και με τις λιγότερες φθορές. Ό,τι αρέσει στο γούστο μας και στην περιορισμένη λίστα επιλογής μας, μιας και δεν είναι όλα γερά και κατάλληλα για συλλογή. Αφού τα καθαρίσουμε και κόψουμε κάθε φθαρμένο τμήμα τους τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να διώξουμε την αλμύρα και ό,τι άλλο απομεινάρι έχει μείνει πάνω τους από το μακρινό τους ταξίδι. Τα αφήνουμε στον ήλιο και στον αέρα μερικές μέρες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Τα τρίβουμε με γυαλόχαρτο και τα περνάμε με μυκητοκτόνο φάρμακο για να σκοτώσουμε το "σαράκι" και το "σκουλήκι" και ό,τι άλλο εχθρό του ξύλου υπήρχε μέσα του, αλλά και για να το προστατεύσουμε από μελλοντικούς τέτοιους κινδύνους. Τέλος αν θέλουμε τα περνάμε με ένα διαφανές ακριλικό βερνίκι νερού, πολυουρεθάνης, σατινέ, ματ ή στιλπνό. Εξαρτάται πόσο έντονη θέλουμε την στιλπνότητα του.

Όλα τα υλικά συντήρησης θα τα βρούμε στα χρωματοπωλεία και αν δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία βαφών, πληροφορίες θα μας δώσουν σε αυτά τα καταστήματα. Έχει μεγάλη σημασία για την μακροχρόνια πλέον ζωή τους η συντήρηση που θα τους κάνουμε. Όσο καλύτερη και προσεγμένη είναι τόσο περισσότερα χρόνια ζωής τους χαρίζουμε.

Τα λεπτά και ψιλά κλαδιά μπορούν από μόνα τους να στολίσουν ένα βάζο ή ένα ψιλό γαλβανισμένο δοχείο, ένα μικρό πιθάρι, ένα μεταλλικό παλιό ποτιστήρι από ζινκ ή να συνδυαστούν με αποξηραμένα λουλούδια σε κάθε λογής κατασκευή. Τα χονδρά και μεγάλα πάνω σε ένα τραπεζάκι, σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης ή δίπλα στο τζάκι θα κλέψουν την παράσταση. Παλιές ψαροκασέλες, φαρδιές τάβλες και πορτάκια από παλιά έπιπλα μπορούν να γίνουν έργα τέχνης στα χέρια ανθρώπων με μεράκι και γούστο, ζωγραφίζοντάς τα ή κάνοντας ό,τι άλλο ένας δημιουργικά ανήσυχος νους φαντάζεται.

Καλές εξερευνήσεις στις ακρογιαλιές (είμαι σίγουρος) και ειδικά σε αυτές που καταλήγει και ποτάμι. Οι "ψαριές" σε αυτές είναι πιο πλούσιες.

Ανθισμένες Μανόλιες

 

  ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ

 

Πως θα αποξηράνετε λουλούδια
Ποτπουρρί
Μπάνκσια (Banksia)
Ημερολόγιο με αποξηραμένα υλικά για παιδιά
Πως θα αποξηράνετε φρούτα
Πως θα αποξηράνετε τριαντάφυλλα
Αποξηραμένα λουλούδια και κεριά
Υπό το φως των κεριών-Οδηγίες καύσης κεριών
Mελισσοκέρι. Η διαχρονική αγνότητα
Πασχαλινές διακοσμητικές πινελιές
Τα ξεβράσματα της παραλίας
Διακοσμητικές μεταμορφώσεις
Πέτρινοι κήποι, πέτρινα λουλούδια
Πως να συλλέγετε λουλούδια για αποξήρανση
Συλλέξτε αναμνήσεις
Φτιάξτε ένα topiary με αποξηραμένα λουλούδια
Καλλιεργείστε λουλούδια για αποξήρανση
Γιορτινές διακοσμήσεις με αρωματικά κουκουνάρια
Πώς θα φτιάξετε σκελετόφυλλα
Αρωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια
Τα στεφάνια της ελληνικής χλωρίδας
Στατική
Νιγκέλλα
Αχιλλέα
Πως θα φτιάξετε κεριά
Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary
Νεπτούνους. Η "αερόβια φτέρη"
Κατάλογος σπόρων αμάραντων και αποξηραμένων λουλουδιών

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version